Team Snabbares Nyhetsbrev 1 september 2016

Team Snabbares Nyhetsbrev 1 september 2016

2016 september 01

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej! Idag börjar officiellt hösten. Men låt inte det slå ned dig. Massor med inspirerande läsning hittar du här, bland annat om hur du tränar bortom mållinjen - alltså så här när din huvudtävling antagligen redan passerat. Tips redan till helgen: Varför inte utöka ditt cykelregister genom att gå en MTB-kurs och se varför så många börjar cykla i skogen?! Eller ta den första av två intensivboostande löpteknikhelger inför Lidingöloppet. Eller prova på Yoga & Smoothie på Food Village i Sjöstan. Eller haka på vår träningsgrupp Simträning Deluxe, som efter öppet-vatten-säsongen nu går in i Högdalens simhall för resten av året.
Eller boka upp dig på sånt som ligger bortom hösten, t ex en yogaresa till Thailand i december eller Tri Mallorca i vår? Allt för att hålla motivationen uppe även när mörkret sänker sig. Och det ÄR faktiskt härligt att träna på hösten också.
Happy Training!

Bortom mållinjen - så tränar du efter din huvudtävling

När sommaren närmar sig sitt slut har de flesta som tävlar redan genomfört sin huvudtävling. Då dyker ofta frågan upp: Vad ska jag göra nu?
Team Snabbares Pål Török och Ulf Hausmann, reder här ut en del frågetecken kring begreppet lågsäsong, för dig som känner dig lite vilsen när temperaturen sjunker och det är många, många månader till nästa tävling. Några nyckelord: Fyll på med energi, gör något kul, omväxling är bra. Och sätt gärna nya mål om de gamla tagit slut.
Läs mer
Dags att skaffa coach?

Full fart mot Lidingö

Med hjälp av Team Snabbares expert på löpteknik och styrka & rörlighet, Mattias Weineson (bilden), ger du dig själv chansen att bli en bättre, snabbare, mer effektiv och uthållig löpare, under de fyra gångerna (två helger) som denna intensivkurs i löpteknik och boost inför Lidingöloppet pågår. Vi tränar intervaller och teknik på delar av Lidingöloppsspåret, med samling vid Bosön. Under 90 minuter per gång blandas teknik i terräng och backar, anpassade styrke- och rörlighetsövningar samt intervaller på mjukt underlag. Start: Lör 3/9 kl 10.00.
Mer info och bokning

Yoga & smothie på Food Village

Team Snabbare kommer med flera yoganyheter under hösten. Först ut är Yoga & smothie på Food Village i Sjöstan. Efter den dynamiska, flödande yogan, som passar alla, sitter vi ner och dricker en nyttig och god smoothie och njuter av känslan i kroppen. Klasserna leds av YogaMarika, erfaren yogalärare.
Lördagar: 9.30-11.00
Måndagar: 17.30-19.00
Start: Lör 3/9 kl 9.30 med gratis-prova-på-gång.
Mer info och bokning
Prova-på-gången bokar du här

Veckans citat 1

"Jag är jätteglad att du har hjälpt mig, bättre tränare kunde jag inte haft?!
Tufft kommer det garanterat bli men nu övar jag på att navigera så jag slipper förlänga simningen genom att simma snett?."

Anna-Maria Holtsjö, som lärde sig crawla ca 2 månader innan LED, Loftahammar Endurance Day, och klarade crawla hela 9 km på detta lopp!

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning

Vuxenkollot på Mallorca - en fantastisk upplevelse!

En av frågorna i deltagarenkäten efter Tri Mallorca 2016 var "Skulle du kunna rekommendera denna träningsresa till en vän eller kollega?". ALLA som svarade på enkäten svarade Ja på den frågan. Varför är vuxna människor så lyriska och återkommer år efter år till denna Sveriges mest populära träningsresa för triathleter? En del av svaret finns kanske i att man får vara barnsligt hängiven i en vecka eller två. För det är vuxenkollo för triathteter och andra träningsglada människor det handlar om.
Läs mer
Till bokningen för 2017

Veckans citat 2

"Tänkte bara säga att både Toomaj och jag klarade av Jönköping 70.3 i helgen. Jag simmade helt med frisim, och kom in på 49:15, Toomaj klarade mest med frisim och kom in på 51 eller något. Vi både klarade hela halvironmantävlingen på 7:16 som vi är supernöjda med som vår första triathlon, och bara ett halvår efter att vi gick crawlkursen hos er. Tack igen för en superbra nybörjarkurs!"
Gemma Safikhani

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning

MTB Kurs Steg 1 - Sjöstan, Sthlm

Varför inte ta chansen att utöka ditt cykelregister genom att gå en MTB-kurs och samtidigt förstå varför så många börjar cykla i skogen?! Det är roligare och mer omväxlande än att cykla på landsväg. På köpet får du en längre säsong att cykla ute på, så att du kan cykla och ha kul en större del av året. Dessutom är det mindre trafik i skogen. :-)
Kursen vänder sig till dig som testat MTB men håller dig mest på grusvägar och enklare skogsstigar. Du vill nu cykla lite mer tekniska stigar och klara hinder utan att behöva kliva av cykeln. Du får helt enkelt lära dig grunderna i mtb-teknik, så du kan ta dig förbi och över olika typer av hinder. Din kursledare är Micke Hanell, erfaren mtb-ledare, mtb-cyklist och multisportare.
Start Lör 3 Sep kl 10.00. Dagen efter går även en steg 2-kurs.
Mer info och boka

Yogaresa till Thailand, 12-20 dec

Lagom tills hösten gått över till råkall vinter har du chansen att åka på en fantastisk yogaresa till Vikasa Yoga Retreat på Koh Samui i Thailand, med Marika Török och Pål Török som ledare. Resan passar dig som vill börja med yoga, eller för dig som vill fördjupa din yoga och få mer förståelse för vad yogan kan ge dig. Och för dig som vill uppleva trevligt sällskap och underbar mat i en fantastisk miljö. Simmöjligheterna på plats är förträffliga, dessutom. Du kan boka bara retreatet (och sy ihop din egen resa) eller inklusive resa dit och hem.
Mer info och bokning

Veckans citat 3

"När ni först föreslog Björn Rosenthal som ny coach, hade jag mina funderingar och tvivel. Björn är absolut en fantastisk atlet, men om man jämför honom med min tidigare coach hos er så saknar Björn en del teoretisk utbildning och han har inte varit på samma nivå själv heller (jag vet att man aldrig ska jämföra tränare mot varandra då de har olika styrkor). Men oj vad fel jag hade. Björn har något som är oerhört viktigt hos en tränare, och det är att lyssna in sin adept och bygga upp ett förtroende som gör att man litar på sin coach, det arbete han gör och därmed även på den träning man själv gör. Just den biten är oerhört viktigt tror jag, när det finns ett hundraprocentigt tillit mellan coach-adept så kommer resten att fungera väl. Björn är dessutom fantastiskt lyhörd vad gäller avvägning mellan träning och familj, han vet ganska väl hur han ska hantera den eviga konflikten mellan tid för familj och tid för träning. Vi har skött det mesta av vår konversation över mail och sms vilket har funkat utmärkt, men han har också varit närvarande vid båda mina tävlingar och på plats stöttat mig på ett föredömligt sätt."

Christian Karlberg, som ville byta coach från en som han beundrade som idrottsman till en som passade honom bättre som coach, alltså något av det viktigaste och svåraste för ett coachingföretag att klara av - att hitta rätt coach till respektive adept/atlet. Christian blev både förvånad och mycket nöjd över resultatet.

Boka coaching

Några tips när du simmar långt

Redan under en olympisk distans med 1 500 meter simning känner man tröttheten i musklerna som kryper fram. Ett sätt att hantera det är att byta till en annan simstil. Det hela börjar i huvudet där du mentalt skiftar fokus från en viss rörelse till en annan, skriver här simcoachen Ulf Hausmann. 
Läs mer
Aktuella simaktiviteter i Sthlm:

Veckans citat 4

"Tack för igår! 
Ville bara berätta något galet.
Var ute på min standardrunda i morse. Jag försökte applicera teknikerna du lärde ut och fokuserade på det och inte på fart.
Resultatet blev att jag sprang ca 25 sec/km snabbare än vanligt. 
Ser ut som det gav utdelning:-D"
Nöjd kund efter löpkurs

Fler citat av kursdeltagare löpning
Boka löpkurser 


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.