Team Snabbares nyhetsbrev 21 december 2018

Team Snabbares nyhetsbrev 21 december 2018

2018 december 21

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
I detta nyhetsbrev kan du läsa om att du borde simma som man paddlar kajak och inte som en barbie. Och att du kan periodisera din träning efter din menscykel. Och att det går en massa kul träning med teknikfokus och proffscoach som hjälper dig inom både simning och löpning de närmaste veckorna. En del är redan fullbokat, som t ex Mellandagscampen i simning, och nästa Teknikcoaching med filmad löpanalys. Men mycket annat kan du ge i julklapp till dig själv eller någon annan du bryr dig om.

Happy Training!

Simma som du paddlar - inte som barbie
Det handlar om hur du använder ryggen och axlarna. Om hur kroppen rör sig och varifrån kraften kommer. Läs mer och fatta varför kajakpaddling är bättre än barbiedockor när du ska simma. Och hur du gör för att få till det. 

Läs mer

Periodisera träningen efter mensen
Forskningsresultat visar att styrketräning under menstruationscykelns första två veckor har bättre effekt på muskelkraft, muskelstyrka och muskelmassa jämfört med träning de sista två veckorna. Team Snabbares huvudcoach Pål Török skriver här om hur du som kvinna kan använda ny kunskap i din träningsplanering, oavsett om du tränar för att må bra eller prestera bra.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

Presentkort - om mottagaren själv får välja
Handlar du julklapp åt någon annan men är osäker på vad du vill ge? Ge dem gåvan att välja själv med ett Team Snabbare Presentkort. Presentkortet kommer som en länk till din epostadress, direkt när du betalar med kort. Det kan skrivas ut och blir fint att ge bort ihop med en eller par produkter du kan tipsa om att det kan användas till. Presentkortet innehåller också en rabattkod som behövs för att utnyttja det. Presentkortet är giltigt i ett år.

Läs mer

Filma dig till bättre löpteknik
Nästa tillfälle för Teknikcoaching med filmad löpanalys är söndagen 30 december (FULLBOKAT), och därefter söndagen 16 december. Det här är ett bra tillfälle att få en intensiv boost av din löpteknik, där professionelle löptränaren Tomas Granberg börjar med att filma dig ur olika vinklar. De söndagar det inte är filmad löpanalys, går istället Löpträning Deluxe samma tid och från samma plats. Inget krav på fart utan upplägget anpassas efter deltagarna i gruppen. Nästa tillfälle: 23 december kl 10:30 - 12:00 från Eriksdalsbadet. Samling vid utegymmet.

Läs mer

Nya crawlkurser i jan & feb
I januari börjar en Crawlkurs Intensiv, fortsättning, där du i liten grupp på max 8 personer lugnt och metodiskt lär dig utvecklas i att simma crawl under tre tillfällen. Du förbättrar ditt vattenläge, får ordning på andningen och får till ett bra drag i vattnet. Förkunskaper: Att du kan simma 25 m crawl. 3 lördagar i rad. 90 min per gång. 4,5 timmar totalt. Lördagar kl 08.00-09.30. Nästa gång: 12, 19 & 26 jan 2019.
Nybörjarkurser börjar i februari igen.

Läs mer

Teknikcoaching med filmad simanalys i Farsta
Ta chansen att få en intensiv boost av din simteknik, där du först blir filmad ur tre olika vinklar. Sedan blir det simteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle simtränaren Ulf Hausmann. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din simning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Nästa tillfälle: 17 januari kl 20.30-22.00.

Läs mer & Boka

Så gör du ditt eget simupplägg
Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann delar i detta blogginlägg med sig av hur du kan tänka kring din övergripande simträning. Han utgår från ett upplägg med tre pass i veckan. Har du tid för fyra eller fem pass så kan du lägga till ytterligare distans- eller tröskelpass. En av sakerna Ulf tipsar om är lära dig att använda klockan under ett simpass. För att få rätt variation och progression behöver du nämligen veta i vilken fart du ska simträna vad. 

Läs mer

Tri Mallorca X - häng med!
I vår blir det 10-årsjubileum för vuxendagiset med extra allt, alltså Tri Mallorca, Sveriges mest uppskattade träningsresa för triathleter och andra som gillar att bli trötta, bruna och lyckliga i gott sällskap och vacker miljö. Häng med du också!
Du kan välja mellan 7, 11 och 14 dagar i träningsparadiset. Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Jönköping, Sundsvall, Skellefteå och Umeå. 

Läs mer

Coach + träningsresa = rabatt
På bilden ser du Marcus Hubrecht som just gått i mål i Kalmar Ironman 2018. Glad och lycklig, som man ska vara efter att ha tränat länge för att klara ett svårt mål och sedan gjort det.
Chansen till framgång ökar om man satsar lite extra någon eller några veckor om året för att nå ett genombrott. Därför får du som är coachingadept till Team Snabbare 1000 kr rabatt per träningsresa som du gör med oss, som ett led i att nå ditt mål. 
Läs mer

Maldiverna - snart åker vi
Häng med oss till Maldiverna 2-10 feb 2019, bo och träna direkt från båt. Vi yogar, simmar, snorklar och har det allmänt härligt ihop en vecka. Vi tar oss till de finaste ställena varje dag. Begränsat antal platser.
Läs mer & Boka

Här en liten film om hur vi hade det på årets resa. #apollosports #levlivet #maldiverna

Månadens citat - simning

"Ett sent men ändå tack för senast. /.../Jag följer ju ett träningsprogram inför IM i Sydafrika i april och häromveckan kunde jag genomföra ett pass där huvudblocket var 5 x 100 m i Z5 (nära max) och till min förvåning kunde jag hålla ca 1:30 per 100 m. 
Det är inte illa för att vara jag och en väsentlig förbättring! Jag har som mål att klara IM-simningen på under 1 timme. Vi får se om jag klarar det!"

Magnus Andersson, efter ett tillfälle teknikcoaching med filmad simanalys.

Så tycker andraKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.