Team Snabbares nyhetsbrev 25 april 2018

Team Snabbares nyhetsbrev 25 april 2018

2018 april 25

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!


Några drar till Mallorca så här års, t ex på Tri Mallorca, som börjar på lördag. Andra drar på sig löparskorna och drar ut i skog och mark. Eller rent av våtdräkten för lite uppfriskande öppet-vatten-simning. Eller sätter sig på racern utomhus istället för på trainern. Våren är helt enkelt här på riktigt nu. TIps: Häng med på Öppet vatten säsongstart, ett gratisevent 27 maj vid Hellasgården med våtdräktsprovning, eller varför inte Early Summer Swim Camp eller en Swimrundag 2 juni. 
Annan träningsinspration hittar du också, samt en presentation av det senaste tillskottet bland oss på Team Snabbare: Karin Hammarlid. Hon kan som erfaren Leg. fysioterapeut och swimrunner, hjälpa dig att bli en bättre löpare, simmare eller cyklist genom att tillsammans med dig hitta svagheter i muskulatur och rörelsemönster - och sedan skapa träningsprogram för specifik utveckling. Helst innan du blivit skadad.

Happy Training!

Återföringen, armbågen & mantrat
Vi börjar när armen lämnar vattnet: Armen ska då vara lätt böjd, vilket gör att armbågen lämnar vattnet först. Eftersom din kropp ska rotera, så underlättar din höftrotation också att armbågen kommer upp på ett naturligt sätt, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann i detta blogginlägg.

Se filmen & läs mer

Ny på Team Snabbare - Karin Hammarlid
Karin Hammarlid, Leg. fysioterapeut, kan hjälpa dig att bli en bättre löpare, simmare eller cyklist genom att tillsammans med dig hitta svagheter i muskulatur och rörelsemönster - och sedan skapa träningsprogram för specifik utveckling. Karins individuellt anpassade träningsprogram och övningar kan även hjälpa dig som är på väg tillbaka efter en skada. Karin kan hjälpa dig att åter bli balanserat stark, på alla sätt, inklusive om du kämpar med stress eller bristande motivation. Hennes egen träning består av simning, löpning och olika former av styrketräning och gruppträning. Karin är en hängiven swimrunner.

Läs mer

Snart dags för utesimning?!
Tro det eller ej, men snart byts skridskoåkare ut mot öppet-vatten-simmare i Källtorpssjön och andra vattendrag. Här ser du det vi bullar upp med inför öppet-vatten-premiären:

Tvådagars bergslöpning på Mallorca
Bland nyheterna under årets Tri Mallorca, som börjar nu på lördag, finns:

  • Tvådagars bergslöpning för vana, 30/4-1/5. Tvådagarsutflykt där vi får skjuts till Soller och sedan springer i lugnt tempo över berg och genom dalar ända till havet i Port Pollenca, totalt ca 53 km och 1 800 höjdmeter. Övernattning på vägen. Boka!
  • Cykel Sa Calobra, inkl buss t Coma Café 30/4 resp 7/5. Gourmetcyklingsturen #1 på ön, den slingriga Sa Calobra, med skjuts fram till "Coma Café" så att denna härliga tur blir görbar enklare, och inte bara som tillägg till Stora Bergsturen. Boka!
  • Här kan du även se Programmet på plats

Börjar A-tävlingen närma sig?
Då är det hög tid att sätta igång med strukturerad träning, om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet. Med professionell coaching via Team Snabbare blir det lättare för dig att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla dig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål. Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Du kommunicerar enkelt med din coach direkt i webbtjänsten, som du når t ex från din mobil. Där ser du även ditt aktuella träningsprogram, pulszoner mm - uppdaterat efter ditt senaste test.
Läs mer

Simmare för rent vatten - förena er!
Du har kanske sett olika klipp om plasten i haven på facebook eller youtube, det ena otäckare än det andra? Det läskigaste är att det är verkligheten. 8 miljoner ton plast dumpas årligen!
Vi som gillar att simma i sjöar och hav kan göra skillnad. Även om ingen kan göra allt, så kan alla göra nåt. Team Snabbare IF har startat en insamling för WWF och deras globala arbete för våra alarmerande nedsmutsade hav och ett försök till att bevara våra havsskatter.
Läs mer & bidra

Våga trampa i skogen
Kanhända har vintern lockat fram en längtan efter att få cykla utomhus igen? Extra länge kan du cykla i skogen, utan trafik och mer lekfullt än på landsväg. Kanske dags att gå en kurs i MTB, så du kan ta dig över stock och sten?! 

Rabatt på simprylar! 
Genom vårt samarbete med Olander Swim får du 15% rabatt på följande 5 varumärken hos www.olanderswim.se

Använd koden TeamSnabbare1819 för att få rabatten, som gäller under 2018 och 2019 och utgår från normalpriset. Om ett extrapris finns används det lägsta priset. Du kan bara använda rabattkoden som inloggad i webbutiken www.olanderswim.se. Samarbetet innebär också att du får provsimma olika Sailfish-våtdräkter vid Öppet vatten säsongstart vid Hellasgården 27 maj.

Aktuell simning inomhus
Fokus på torsdagar i Farstahallen är aerob uthållighet, men med inslag av andra simsätt och som alltid med mycket individuell teknikfeedback från coach Ulf Hausmann. Andra dagar är det andra fokus. Här ett axplock av aktuella simerbjudanden:

Maldiverna - bokningen har öppnat
Nyligen kom 24 glada hem från Maldiverna, efter att ha yogat, simmat, snorklat och haft det allmänt härligt ihop en vecka. Vi bodde på två båtar och tog oss till de finaste ställena varje dag. 2-11 feb 2019 blir det favorit i repris, med begränsat antal platser.
Läs mer & Boka
Här en liten film om hur vi hade det på årets resa.
#apollosports #levlivet #maldiverna

Så här håller du armbågen högt
Ett av de första simteknik-tipsen du säkert hört är: “Du måste hålla armbågen högt”. Det är förstås helt rätt, men tyvärr råder det mycket missförstånd och olika uppfattningar om vad som egentligen menas med detta. Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann reder i detta blogginlägg ut begreppen.
Läs mer & se filmen

Månadens citat, simning

"Att se sig själv simma på film, och få Ulfs observationer löpande under kursen var helt suveränt. Det var lätt att anamma den rätta tekniken då jag fick se mig själv ”före och efter”, vad som var rätt och fel gällande tekniken i simningen. Initialt när jag anmälde mig till kursen vågade jag aldrig drömma om att kapa mina simtider med minuter, vilket jag har gjort!"

Magnus Baer, som efter Teknikcoaching simning, nu simmar 2 min snabbare på 1000 m och 5 min snabbare på 2000 m.
Fler citat från deltagare simning

Tränings- och tävlingkläderKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.