Team Snabbares nyhetsbrev 25 januari 2019

Team Snabbares nyhetsbrev 25 januari 2019

2019 januari 25

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
I detta nyhetsbrev kan du läsa om hur och varför du använder bensparken i simning - även om du tänkt springa och/eller cykla direkt efteråt. Samt om hur och varför Team Snabbare klimatkompenserar sina ledare resor till 110% - och hur du kan göra detsamma. Apropå resor. Om du tänkt åka med oss till Mallorca i vår är det hög tid att boka cykel nu, om du inte tar med egen. Och om du vill ha en trevlig klubb att vara med i kan vi tipsa om Team Snabbare IF, så här i början på året. Dessutom träningsinspiration och tips i form av en massa kul träning med teknikfokus och proffscoach som hjälper dig inom både simning och löpning de närmaste veckorna. 

Happy Training!

Därför är bensparken viktig
Många triathleter och swimrunners undrar: Hur viktig är bensparken egentligen? Varför sparkar vi? Hur mycket ska vi sparka om vi ska använda benen till annat direkt efter simningen? Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann ger i det här blogginlägget några svar.

Läs mer

Vi kompenserar våra ledares resor till 110 % så att de blir klimatpositiva
Team Snabbare ser till att träningsresan söderut till sol och värme blir klimatpositiv för våra ledare på plats. Du som deltagare kan göra detsamma om du vill. Här beskriver vi hur vi gjort och varför. Vad våra deltagare gör är deras eget beslut, men vi hoppas kunna inspirera till både träningsglädje, påfyllning av sol och värme - och ett bättre klimat. 

Läs mer

Tri Mallorca X - häng med!
I vår blir det 10-årsjubileum för vuxendagiset med extra allt, alltså Tri Mallorca, Sveriges mest uppskattade träningsresa för triathleter och andra som gillar att bli trötta, bruna och lyckliga i gott sällskap och vacker miljö. Häng med du också! OBS! Om du tänkt hyra cykel är det hög tid att boka nu. Vi har samlat bra erbjudanden hos oss, där cykeln väntar i hotellets cykelgarage när du kommer fram.
Du kan välja mellan 7, 11 och 14 dagar i träningsparadiset. Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Jönköping, Sundsvall, Skellefteå och Umeå. 

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

Periodisera träningen efter mensen
Forskningsresultat visar att styrketräning under menstruationscykelns första två veckor har bättre effekt på muskelkraft, muskelstyrka och muskelmassa jämfört med träning de sista två veckorna. Team Snabbares huvudcoach Pål Török skriver här om hur du som kvinna kan använda ny kunskap i din träningsplanering, oavsett om du tränar för att må bra eller prestera bra.

Läs mer

Team Snabbare IF - din klubb!?!
Medlemskapet kostar 300 kr per år, varav du får tillbaks 200 kr i träningscheckar. Därtill en massa rabatter på träningstjänster och sociala träningsevenemang. Härnäst åker vi en helg till Uppsala t ex.

Läs mer

Ny nybörjarcrawlkurs
16 februari börjar en ny Crawlkurs intensiv, för nybörjare, där du i liten grupp på max 8 personer lugnt och metodiskt lär dig utvecklas i att simma crawl under tre tillfällen. Du förbättrar ditt vattenläge, får ordning på andningen och får till ett bra drag i vattnet. 3 lördagar i rad. 90 min per gång. 4,5 timmar totalt. Lördagar kl 08.00-09.30. Nästa gång: 16 & 23 feb, samt 2 mars 2019.

Läs mer

Simma som du paddlar - inte som barbie
Det handlar om hur du använder ryggen och axlarna. Om hur kroppen rör sig och varifrån kraften kommer. Läs mer och fatta varför kajakpaddling är bättre än barbiedockor när du ska simma. Och hur du gör för att få till det. 

Läs mer

Filma dig till bättre löpteknik
Nästa tillfälle för Teknikcoaching med filmad löpanalys är söndagen 17 februari kl 10.00-11.30. Det här är ett bra tillfälle att få en intensiv boost av din löpteknik, där professionelle löptränaren Tomas Granberg börjar med att filma dig ur olika vinklar. De söndagar det inte är filmad löpanalys, går istället Löpträning Deluxe samma tid och från samma plats. Inget krav på fart utan upplägget anpassas efter deltagarna i gruppen. Samling vid utegymmet, strax nedanför Eriksdalsbadet.

Läs mer

Teknikcoaching med filmad simanalys i Farsta
Ta chansen att få en intensiv boost av din simteknik, där du först blir filmad ur tre olika vinklar. Sedan blir det simteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle simtränaren Ulf Hausmann. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din simning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Nästa tillfälle: 14 februari kl 20.30-22.00.

Läs mer & Boka

Månadens citat - simning

"Ett sent men ändå tack för senast. /.../Jag följer ju ett träningsprogram inför IM i Sydafrika i april och häromveckan kunde jag genomföra ett pass där huvudblocket var 5 x 100 m i Z5 (nära max) och till min förvåning kunde jag hålla ca 1:30 per 100 m. 
Det är inte illa för att vara jag och en väsentlig förbättring! Jag har som mål att klara IM-simningen på under 1 timme. Vi får se om jag klarar det!"

Magnus Andersson, efter ett tillfälle teknikcoaching med filmad simanalys.

Så tycker andraKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.