Team Snabbares nyhetsbrev 5 juli 2019

Team Snabbares nyhetsbrev 5 juli 2019

2019 juli 05

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
Grattis och lycka till! Tävlingssäsongen är här! I alla fall för vissa av oss. Läs mer om detta, samt om hur du greppar detta med catchen i simning. Du kan också få lite löptekniktips av coach Mattias Weineson, samt få tips på två cykelresor - en i vinter och en i vår. 

Happy Training!

Grattis och lycka till! Tävlingssäsongen är här!
Nu är vi mitt upp i tävlingssäsongen, oavsett om du tävlar i att simma, cykla eller springa. Eller kombinera dem till swimrun eller triathlon. Så grattis till all träning som är gjord, och lycka till på framtida tävlingar!
Vi börjar med att gratulera Pernilla Meyersson, bilden ovan, som förra helgen vann sin klass i Ironman France / Nice överlägset och knep platsen till VM-finalen på Hawaii. Stort grattis!!! Och grattis även till coachen Björn Rosenthal.
Här kan du läsa mer om både bragder och förhoppningar.

Läs mer

När du greppar catchen kommer du simma fort!
För att kunna greppa vattnet krävas det inte bara en korrekt mekanisk rörelse utan även mycket känsla för vattnet. Har du en bra catch kan du antagligen utföra ett bra armtag som tar dig med bra fart framåt. Blir catchen rätt blir resten av draget automatiskt mera rätt. Felaktig catch går inte att reparera senare under draget. Därför är catchen så viktig! Om jag skulle sammanfatta det hela till ett tips skulle jag rekommendera att du ska hålla isär downsweep och catch. Downsweepen ska vara lugn och kontrollerad, där du aktiverar ryggen, medan catchen är ett letande efter rätt tidpunkt att applicera kraft, skriver här Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann.

Läs mer

Cykla mer, lev mer
Träningsresan till Röda havet, med boende på båt, är nu fullbokad. Men här kommer två tips på härliga cykelresor istället, speciellt för dig som älskar att cykla i berg, när det är soligt och varmt, med vackra vyer och härligt sällskap. 
Dels den episka cykelträningsresan för finsmakare - till cykelparadiset Gran Canaria 29 nov - 6 dec 2019, när du verkligen vill komma till just ljuset och värmen.
Dels nästa års träningsresa till Mallorca, som kommer att bli ännu mer cykelorienterad, med ett helt gäng erfarna cykelguider som alla hittar bästa fikaställena, bästa asfalten och bästa vyerna. Resan kommer att gå redan över påsk (4-18 april), med avgångar preliminärt 7 dagar både 4 april och 11 april, 10 dagarsresa den 8 april samt 14 dagar den 4 april.

Läs mer

Bhaskar plaskar - häng med!
Simma med Bhaskar Reddy imorgon 6 juli kl 08:00-20:00. Bhaskar simmar 12 timmar i sträck som träning inför att simma över Engelska kanalen i augusti. 
Under dagen får du haka på hur mycket och länge du vill och kan. Team Snabbare kommer att ha ett basläger på Hellas under dagen, med fikapauser då och då. Ta själv med det du behöver om du ska simma länge.
Vi startar med ordinarie simträning deluxe kl 08.00-09.30, som du bokar som vanligt.
För att stödja Bhaskars projekt att simma över kanalen, utan våtdräkt men med följebåt, får du gärna swisha honom en hundralapp på 076-173 87 54.
Bilden är från förra året, när Bhaskar precis simmat från Europa till Afrika över Gibraltarsundet.

Läs mer

Löptekniktips från coachen
Team Snabbares löpcoach Mattias Weineson ger dig övningar för bättre löpteknik.

Läs mer och se videon

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

Månadens citat
- Jag har aldrig någonsin känt mig så stark och väl förberedd inför ett lopp. Det var min första IM men jag har gjort en del långlopp förut - klassikern, en utramara, två halv-IM och diverse kortare löplopp - det här var den bästa upplevelsen hittills. Det tackar jag helt och hållet Ulf Hausmann och team snabbares coachingupplägg för. Nio månaders strukturerade förberedelser gav en otrolig utväxling, det kändes som att jag hade superkrafter hela vägen. Som jämförelse förbättrade jag min placering från 75e percentilen på halv IM i Nice i höstas till 30e percentilen nu.
Olle Råghall, efter att ha överträffat sig själv i Ironman France / Nice 30 juni 2019

Fler citat

Tri Mallorca X - så var det
Tioårsjubiléet av Tri Mallorca, träningsresan för "alla som vill bli trötta, bruna och lyckliga", hade som vanligt ett späckat program där deltagarna fick välja mellan ett smörgåsbord av coachad träning i vacker miljö och med trevligt sällskap av likasinnade 28 april - 14 maj 2019. Här kan du läsa lite och se ännu fler bilder av hur det var.

Läs mer

Utmaningar i öppet vatten - och hur du hanterar dem
Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann belyser i denna grundliga genomgång flera olika utmaningar med att simma i öppet vatten - och hur du kan hantera dem. Allt från det specifika med kallt vatten, stökigt vatten, dålig sikt eller olika aspekter av trängsel i vattnet. 

Läs merKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.