Team Snabbares Nyhetsbrev 16 december 2016

Team Snabbares Nyhetsbrev 16 december 2016

2016 december 16

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej! Nationen är mitt uppe i den årliga kollektiva panikångest som kallas julhandel. Om du råkar sammanleva med en sim-, cykel- löp-, triathlon- eller yogaintresserad person - eller om du själv är det och vill lämna några diskreta tips till dina nära och kära - finns i detta nyhetsbrev några tips på saker och träningsglädje att lägga under granen.
Dessutom träningstips och lite inspiration med mer sol och värme på köpet.

Happy Training!

Två billiga & bra simklappar

Simning börjar bli en materialsport, åtminstone när man räknar in våtdräkter för simning i öppet vatten. Men grundjobbet gör du innan du hoppar i öppet vatten, och då finns det här ett par billiga och enkla julklappar du kan ge till dig själv eller någon annan som vill bli en bättre simmare och inte redan "har allt".

Läs mer
Boka simning

Julklappstipsen till den seriösa löparen

Kolla in löpteknikexperten Per Håkanssons tio-i-topp-lista på saker att lägga under granen, tillsammans med prognoser för hur mottagaren kommer att reagera. En av klapparna är hypade Stryd, en effektmätare för löpare. Men även betydligt billigare och enklare klappar finns på listan.

Läs mer
Boka löpning

Simträning Deluxe - mer än att bara nöta längder
Simträning Deluxe firar två år! Upplägget är lite av "Det bästa av båda världar". Dels direkt återkoppling av din simteknik och konkreta tips och övningar, så du kan utveckla din teknik kontinuerligt. Dels roliga träningspass, med tuffa serier som gör att du utvecklas.
Som grädde på moset en väldigt trevlig atmosfär och gruppkänsla där du regelbundet kan hänga med på äventyrssimningar, lagkapper, få simkaffe från fikabåt och annat som piggar upp i simvardagen. Vi gör också regelbundna tester för att följa upp att du utvecklas. Nästa delmål för många i gruppen blir Masters-SM i simning. Häng med!

Läs mer om Deluxesimning
Boka Simträning Deluxe

Ge dig själv Yoga i jul

En fin julklapp till dig själv eller nån annan du tycker om, kan vara att komma och yoga med Yoga Marika och Pål Török på Sjöstadens Yoga. De är båda hemma till MellandagsYogan 29, 30 och 31 december, från Yogaretreatet de just nu leder på Koh Samui. MellandagsYogan blir ett fint sätt att avsluta detta år och sätta en intention för nästa år. Du kan gå alla tre tillfällena eller välja det som passar.
Från januari kan du välja mellan sex olika klasser med Marika och Pål på Sjöstadens Yoga.
Du kan köpa 1, 2 el 3 ggr/vecka och kombinera som du önskar mellan dagarna. Du bokar det pass som passar bäst. 

Friskvårdsbidrag 2016 - än är det inte för sent

Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos Team Snabbare? Boka och betala nu så får ett kvitto att redovisa för att kunna nyttja friskvårdsbidraget för 2016. Vi är också anslutna till ActiWay.
Läs mer om vad som är på G

Yoga för stela killar 

Succén Yoga för stela killar, fortsätter efter nyår på Sjöstadens Yoga. Det är en fysiskt stark yoga med klara inslag av Soma Move, som passar alla. Speciellt för killar som känner sig för stela för att gå på vanlig yoga. Killar som kanske tränar för lite rent allmänt. Eller som gärna dammar iväg en ironman men som samtidigt har problem att få på sig strumporna på morgonen. Och som känner att det är dags att göra något åt det. Klasserna leds av Pål Török, yogalärare, soma move-instruktör och triathloncoach. 
Söndagar: 16.30-18.00

Mer info och bokning

Anmäl dig till Sjöstadsspelen innan prishöjningen vid årsskiftet

Dags att skaffa ett nyårslöfte och julklapp till dig själv samtidigt? Anmäl dig till en eller flera av tävlingarna under Sjöstadsspelen, 26-27 aug 2017, innan årsskiftet. Så slipper du prishöjningen då, och får samtidigt ett konkret mål att sikta på.
Löpning

SwimRun

Triathlon

Yogahälsningar från Koh Samui

Deltagarna på Team Snabbares och Tri Worlds Yoga Retreat på Koh Samui i Thailand, hälsar med ett antal bilder så här i halvtid. Hittills har vi yogat minst två timmar på morgonen (inklusive andningsövningar och meditation) samt tre timmar på eftermiddagen, varje dag. Eftermiddagspasset är både teori och praktik i workshopform med olika teman.
Därtill har vi hunnit med att äventyrssimma från Vikasa YogaRetreat, där vi bor, till Silver Beach - i fantastistiskt klart och varmt och skönt hav. Och badat i ett massivt vattenfall. Och slappat på stranden. Och fått skön massage, också på stranden. Och fikat. Och pratat. Och läst bok. Och mediterat i soluppgången på klipporna och till ljudet av singing bowls i mörka natten. Och sett supermånen. Och ätit fantastiskt gott och nyttigt. Och mött härliga människor.
Det är ju inte klokt vad mycket man hinner om man bara struntar i allt annat än här och nu!

Kolla in lite inspirerande bilder och filmer

Simma snabbt som en torped

Ett vanligt förekommande fel hos motionssimmare är att man droppar axeln när armen är framåtsträckt, strax innan undervattendraget börjar. Detta beror dels på bristande rörlighet i axlarna, svaga axlar eller otillräcklig kroppsuppfattning när du ligger i vattnet.
En övning där du tränar just hållning av armen du har framför dig, är Torpeden, berättar och visar här Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann.

Läs mer och se filmen

Vuxenkollot på Mallorca - Boka innan prishöjningen!

En av frågorna i deltagarenkäten efter Tri Mallorca 2016 var "Skulle du kunna rekommendera denna träningsresa till en vän eller kollega?". ALLA som svarade på enkäten svarade Ja på den frågan. Varför är vuxna människor så lyriska och återkommer år efter år till denna Sveriges mest populära träningsresa för triathleter? En del av svaret finns kanske i att man får vara barnsligt hängiven i en vecka eller två. För det är vuxenkollo för triathteter och andra träningsglada människor det handlar om. Passa på att boka innan prishöjningen 1 januari.

Läs mer
Till bokningen för 2017

Veckans citat

"Hej!
Vill bara berätta att nu har det hänt😊 1500 m med snittid 1.59 sek/100 m. 
Tack för fina hjälpen! Nu kör jag mot 1.50💪.
//Linn "

Nöjd deltagare efter Teknikcoaching Simning, efter att ha sänkt sig med över 10 sek per hundring direkt. Och nu ännu mer.

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.