Team Snabbares nyhetsbrev 19 juni 2018

Team Snabbares nyhetsbrev 19 juni 2018

2018 juni 19

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!


Nu står ledighet för dörren för många, och träningen får antingen extra tid eller missas för att rutinerna rubbas. Sommar betyder också tävlingssäsong. Vi hoppas du hittar lite inspiration i detta nyhetsbrev och att din sommar blir ljuvlig, oavsett hur mycket du tränar och tävlar.

Happy Training!

Tänk på detta i öppet vatten
Varje gång utomhussäsongen börjar får Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann frågan vad som är skillnaden mellan simteknik i öppet vatten och i bassäng. I detta blogginlägg går han igenom de sju viktigaste punkterna.

Läs mer

Utesimning hela sommaren!
Team Snabbare bullar upp med coachledd simning i öppet vatten hela sommaren vid Hellasgården. Du kan t ex boka hela juli. Så här ser programmet ut:

I höst går vi in i olika simhallar och simmar igen, bland annat Eriksdalsbadet och Farstabadet. Men till dess simmar vi mest öppet vatten!

Parga - simning & yoga i oktober
1-8 oktober har du chansen att hänga med på en härlig simresa till Parga i Grekland, med Ulf Hausmann och Pål Török som ledare. Du kan även yoga en hel del om du vill, eftersom vi samtidigt ordnar en yogaresa till samma ställe. En del yoga för simmare ingår på schemat för simresan, annat kan du välja till om du vill.
Eller så åker du på yogaresan till samma ställe samma vecka, och kan välja att lära dig simma eller hänga med på en del simpass om du redan kan simma. Yogalärare är Marika Török och Pål Török.

Läs mer & Boka

Här en liten film om hur vi hade det på förra årets resa.

Maldiverna - bokningen är öppen
I februari kom 24 glada hem från Maldiverna, efter att ha yogat, simmat, snorklat och haft det allmänt härligt ihop en vecka. Vi bodde på två båtar och tog oss till de finaste ställena varje dag. 2-11 feb 2019 blir det favorit i repris, med begränsat antal platser.
Läs mer & Boka

Här en liten film om hur vi hade det på årets resa.
#apollosports #levlivet #maldiverna

Stretching för cyklister
Dynamic Cyclist ligger bakom en 28-dagars utmaning stretching för cyklister. Kan det vara något för dig?

Läs mer

139 roligheter på vuxendagiset
Vårens Tri Mallorca bjöd på 139 uppskattade coachledda pass/kurser/workshops från en TräningsBuffé Deluxe. Här får du en snabb sammanfattning i text och via tre olika kortfilmer.

Bokningen för Tri Mallorca 2019 (då det blir 10-årsjubileum!) startar preliminärt i augusti.

Se filmen och läs mer

Återföringen, armbågen & mantrat
Vi börjar när armen lämnar vattnet: Armen ska då vara lätt böjd, vilket gör att armbågen lämnar vattnet först. Eftersom din kropp ska rotera, så underlättar din höftrotation också att armbågen kommer upp på ett naturligt sätt, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann i detta blogginlägg.

Se filmen & läs mer

Månadens citat - simning

"Stort tack Ulf – du har verkligen hjälpt mig hitta ett helt annat flyt i simningen och fått mig att lugna ner mig.
Det sista vi gjorde med andningen – att blåsa ut en sista ”puff” innan inandning – gav superstor skillnad. Det tog ett tag innan jag fick till det men nu sitter det riktigt bra. Nu ska jag bara försöka hitta lite fart också!"
Susanne Åkerberg, efter tre PT-timmar.

Så tycker andra

Börjar A-tävlingen närma sig?
Då är det hög tid att sätta igång med strukturerad träning, om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet. Med professionell coaching via Team Snabbare blir det lättare för dig att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla dig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål. Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Du kommunicerar enkelt med din coach direkt i webbtjänsten, som du når t ex från din mobil. Där ser du även ditt aktuella träningsprogram, pulszoner mm - uppdaterat efter ditt senaste test.
Läs merKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.