Team Snabbares nyhetsbrev 23 mars 2018

Team Snabbares nyhetsbrev 23 mars 2018

2018 mars 23

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!


"Upp med armbågen!" säger ofta simtränare. Men vad menar de och hur gör du rent konkret? Det kan du läsa om nedan. Samt om hur det gick för dem som försökte göra det och simma så fort de kunde på en massa olika sträckor under en blöt kväll i Högdalen, som gick under namnet Öppna Stockholmsmästerskapen i TriSim. Aktuella möjligheter att utveckla din simning inomhus kan du också läsa om, liksom det faktum att skridskoåkare snart ersätts av öppet-vatten-simmare i t ex Källtorpssjön. Och att det då vankas t ex Öppet vatten säsongstart, ett gratisevent 27 maj vid Hellasgården med våtdräktsprovning, samt Early Summer Swim Camp och en Swimrundag 2 juni. Våtdräktsprovningen vid Öppet-vatten-premiären hjälper Olander Swim till med. I nyhetsbrevet hittar du också en rabattkod för att köpa simgrejer därifrån extra billigt.
Vi som gillar att simma i sjöar och hav kan göra skillnad. Även om ingen kan göra allt, så kan alla göra nåt. Team Snabbare IF har startat en insamling för WWF. Läs om hur du kan bidra för att motverka utvecklingen som annars pekar mot att vi snart har mer plast än fisk i världens vatten.
Annat smått och gott inom cykel, löpning, yoga och resor hittar du också. T ex nyheten att nästa års resa till Maldiverna precis släppts.

Happy Training!

Så här håller du armbågen högt
Ett av de första simteknik-tipsen du säkert hört är: “Du måste hålla armbågen högt”. Det är förstås helt rätt, men tyvärr råder det mycket missförstånd och olika uppfattningar om vad som egentligen menas med detta. Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann reder i detta blogginlägg ut begreppen.
Läs mer & se filmen

Triathlondag med simfokus - igen!
Boka in 7/4 2018. Du ska vara i Högdalen då, kl 07.15-19.15. För då är det triathlondag med simfokus. Och det vill du inte missa. Du får massor av tekniktips, blir filmad och kör roliga och givande simpass. Dessutom två föreläsningar och backintervaller med löpteknikfokus på Högdalstoppen. 

Se filmen, läs mer & boka

Aktuell simning inomhus
Fokus på torsdagar i Farstahallen är aerob uthållighet, men med inslag av andra simsätt och som alltid med mycket individuell teknikfeedback från coach Ulf Hausmann. Andra dagar är det andra fokus. Här ett axplock av aktuella simerbjudanden:

Snart dags för utesimning?!
Tro det eller ej, men snart byts skridskoåkare ut mot öppet-vatten-simmare i Källtorpssjön och andra vattendrag. Här ser du det vi bullar upp med inför öppet-vatten-premiären:

Maldiverna - bokningen har öppnat
Nyligen kom 24 glada hem från Maldiverna, efter att ha yogat, simmat, snorklat och haft det allmänt härligt ihop en vecka. Vi bodde på två båtar och tog oss till de finaste ställena varje dag. 2-11 feb 2019 blir det favorit i repris, med begränsat antal platser.
Läs mer & Boka
Här en liten film om hur vi hade det på årets resa.
#apollosports #levlivet #maldiverna

Starta om med en yogaintensiv
En yogaintensiv är ett sätt att under en helg fördjupa sig såväl fysiskt som mentalt i yoga. Att stanna upp och reflektera, att grunda och centrera sig, samt att även utmana sig själv en smula och sedan sträcka ut och slappna av fullständigt. Nästa möjlighet är 13-15/4, dessa tider (med lite olika fokus):

  • Fredag kl 18.00-20.30 (2,5 tim)
  • Lördag kl 13.00-15.30 (2,5 tim) 
  • Söndag kl 9.30-13.00 (3,5 tim, inkl lunch)

Läs mer & se filmen
Boka

Månadens citat, yoga

"Examensdag på höstens yogakurs. Nu kommer jag kolla säsongens vinterstudio upp och ner. Rörligare. Starkare. Nyfiken. Mindre stressad. Utmanad. Lyhörd. Tack underbara Pål Török & Marika Török för ett helt pärlband med ljuvliga söndagar att surfa på hela hösten. ❤️🙃🙌🏻 #sjöstadensyoga"

Annika Callerud

Tri Mallorca våren 2018
Platserna till populära träningsresan Tri Mallorca är nästan slut. Bland nyheterna i år finns:

  • Tvådagars bergslöpning för vana, 30/4-1/5. Tvådagarsutflykt där vi får skjuts till Soller och sedan springer i lugnt tempo över berg och genom dalar ända till havet i Port Pollenca, totalt ca 53 km och 1 800 höjdmeter. Övernattning på vägen. Boka!
  • Cykel Sa Calobra, inkl buss t Coma Café 30/4 resp 7/5. Gourmetcyklingsturen #1 på ön, den slingriga Sa Calobra, med skjuts fram till "Coma Café" så att denna härliga tur blir görbar enklare, och inte bara som tillägg till Stora Bergsturen. Boka!
  • Här kan du även se Programmet på plats

Tränings- och tävlingkläder

Rabatt på simprylar! 
Genom vårt samarbete med Olander Swim får du 15% rabatt på följande 5 varumärken hos www.olanderswim.se

Använd koden TeamSnabbare1819 för att få rabatten, som gäller under 2018 och 2019 och utgår från normalpriset. Om ett extrapris finns används det lägsta priset. Du kan bara använda rabattkoden som inloggad i webbutiken www.olanderswim.se. Samarbetet innebär också att du får provsimma olika Sailfish-våtdräkter vid Öppet vatten säsongstart vid Hellasgården 27 maj.

Spring in våren!
Snart är våren här! Trailrunning Deluxe är redan igång. Där får du springa in våren med likasinnade i skogarna kring Hellasgården, samt köra riktigt bra övningar och få konkret återkoppling på din teknik. Alla söndagar fram till 29 april (nyhet: förlängt!), kl 09.00-10.30, kan du tillsammans med Team Snabbares Tomas Granberg, och ett gäng glada löpare uppleva glädje och äventyr i ett av Stockholms populäraste rekreationsområden. Välkommen!
Mer info & bokning
Vårens första Löpteknik steg 1 går 7 april. Under ledning av Team Snabbares Mattias Weineson får du under 2,5 timmar lära dig allt om hur du springer effektivt så att du kan springa snabbare och längre samtidigt som du minskar belastningen på knän och höfter.
Välkommen att boka!

Trampa bättre - eller till skogs
Kanhända lockar vintern fram en längtan efter att få cykla utomhus igen? Extra länge kan du cykla i skogen, utan trafik och mer lekfullt än på landsväg. Kanske dags att gå en kurs i MTB? Eller öva upp rundtrampet, alltså själva cykeltekniken du repeterar så många gånger när du kör längre distanser? En liten effektivitetsförbättring varje varv kan ge stora vinster i långa loppet.

Bryt ner och kom igen!
Erfarne triathloncoachen Pål Török bjuder på en hel del matnyttiga tips, t ex hur du kan sätta en realistisk måltid för ditt nästa långdistanstriathlon, samt hur du kan bryta ner denna till konkreta delmål i form av kortare testlopp i delgrenarna, som blir bra avstämningar på vägen dit. Läs detta och bli en bättre coach åt dig själv eller en kompis.
Läs mer

Börjar A-tävlingen närma sig?
Då är det hög tid att sätta igång med strukturerad träning, om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet. Med professionell coaching via Team Snabbare blir det lättare för dig att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla dig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål. Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Du kommunicerar enkelt med din coach direkt i webbtjänsten, som du når t ex från din mobil. Där ser du även ditt aktuella träningsprogram, pulszoner mm - uppdaterat efter ditt senaste test.
Läs mer

En blöt kväll i Högdalen
Lördagskvällen 10 mars bjöd på Öppna Stockholmsmästerskapen i Trisim, för andra året i rad. Arrangerade Team Snabbare IF försvarade titeln i klubbtävlingen, men det var SPIF Triathlon som tog hem de båda tunga lagkappstitlarna, på 4x50m frisim respektive 4x50m medley. Deltagare och publik verkade trivas i stråkastarljuset.
Läs mer & se filmen

Simmare för rent vatten - förena er!
Du har kanske sett olika klipp om plasten i haven på facebook eller youtube, det ena otäckare än det andra? Det läskigaste är att det är verkligheten. 8 miljoner ton plast dumpas årligen!
Vi som gillar att simma i sjöar och hav kan göra skillnad. Även om ingen kan göra allt, så kan alla göra nåt. Team Snabbare IF har startat en insamling för WWF och deras globala arbete för våra alarmerande nedsmutsade hav och ett försök till att bevara våra havsskatter.
Läs mer & bidra

Månadens citat, simning

"Att se sig själv simma på film, och få Ulfs observationer löpande under kursen var helt suveränt. Det var lätt att anamma den rätta tekniken då jag fick se mig själv ”före och efter”, vad som var rätt och fel gällande tekniken i simningen. Initialt när jag anmälde mig till kursen vågade jag aldrig drömma om att kapa mina simtider med minuter, vilket jag har gjort!"

Magnus Baer, som efter Teknikcoaching simning, nu simmar 2 min snabbare på 1000 m och 5 min snabbare på 2000 m.
Fler citat från deltagare simning


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.