Team Snabbares nyhetsbrev 24 maj 2018

Team Snabbares nyhetsbrev 24 maj 2018

2018 maj 24

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!


Den toktidiga sommarvärmen har lockat många till badsjöar och hav redan i maj. Häng med på Öppet vatten säsongstart, ett gratisevent 27 maj vid Hellasgården med våtdräktsprovning (som trots namnet inte alls är premiär för många), eller varför inte Early Summer Swim Camp eller en Swimrundag 2 juni. 
Annan träningsinspration hittar du också. Liksom en uppdatering av hur vi hanterar dina personuppgifter, i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Och till sist några tillbakablickande godbitar från vårens Tri Mallorca. Nästa år blir det 10-årsjubileumsresa till Mallorca!

Happy Training!

Hög tid för utesimning!
Efter den tokvarma försommaren de senaste veckorna, så är det hög tid för simning i öppet-vatten. Här ser du det vi bullar upp med:

Stretching för cyklister
Dynamic Cyclist ligger bakom en 28-dagars utmaning stretching för cyklister. Kan det vara något för dig?

Läs mer

139 roligheter på vuxendagiset
Vårens Tri Mallorca bjöd på 139 uppskattade coachledda pass/kurser/workshops från en TräningsBuffé Deluxe. Här får du en snabb sammanfattning i text och via tre olika kortfilmer.

Bokningen för Tri Mallorca 2019 (då det blir 10-årsjubileum!) startar preliminärt i augusti.

Se filmen och läs mer

Uppdaterad dataskyddspolicy
Team Snabbare har uppdaterat hur man hanterar dina personuppgifter, i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer

Börjar A-tävlingen närma sig?
Då är det hög tid att sätta igång med strukturerad träning, om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet. Med professionell coaching via Team Snabbare blir det lättare för dig att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla dig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål. Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Du kommunicerar enkelt med din coach direkt i webbtjänsten, som du når t ex från din mobil. Där ser du även ditt aktuella träningsprogram, pulszoner mm - uppdaterat efter ditt senaste test.
Läs mer

Parga - simning & yoga i oktober
1-8 oktober har du chansen att hänga med på en härlig simresa till Parga i Grekland, med Ulf Hausmann och Pål Török som ledare. Du kan även yoga en hel del om du vill, eftersom vi samtidigt ordnar en yogaresa till samma ställe. En del yoga för simmare ingår på schemat för simresan, annat kan du välja till om du vill.
Eller så åker du på yogaresan till samma ställe samma vecka, och kan välja att lära dig simma eller hänga med på en del simpass om du redan kan simma. Yogalärare är Marika Török och Pål Török.

Läs mer & Boka

Här en liten film om hur vi hade det på förra årets resa.

Maldiverna - bokningen har öppnat
Nyligen kom 24 glada hem från Maldiverna, efter att ha yogat, simmat, snorklat och haft det allmänt härligt ihop en vecka. Vi bodde på två båtar och tog oss till de finaste ställena varje dag. 2-11 feb 2019 blir det favorit i repris, med begränsat antal platser.
Läs mer & Boka

Här en liten film om hur vi hade det på årets resa.
#apollosports #levlivet #maldiverna

Återföringen, armbågen & mantrat
Vi börjar när armen lämnar vattnet: Armen ska då vara lätt böjd, vilket gör att armbågen lämnar vattnet först. Eftersom din kropp ska rotera, så underlättar din höftrotation också att armbågen kommer upp på ett naturligt sätt, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann i detta blogginlägg.

Se filmen & läs mer

Rabatt på simprylar! 
Genom vårt samarbete med Olander Swim får du 15% rabatt på följande 5 varumärken hos www.olanderswim.se

Använd koden TeamSnabbare1819 för att få rabatten, som gäller under 2018 och 2019 och utgår från normalpriset. Om ett extrapris finns används det lägsta priset. Du kan bara använda rabattkoden som inloggad i webbutiken www.olanderswim.se. Samarbetet innebär också att du får provsimma olika Sailfish-våtdräkter vid Öppet vatten säsongstart vid Hellasgården 27 maj.

Ny på Team Snabbare - Karin Hammarlid
Karin Hammarlid, Leg. fysioterapeut, kan hjälpa dig att bli en bättre löpare, simmare eller cyklist genom att tillsammans med dig hitta svagheter i muskulatur och rörelsemönster - och sedan skapa träningsprogram för specifik utveckling. Karins individuellt anpassade träningsprogram och övningar kan även hjälpa dig som är på väg tillbaka efter en skada. Karin kan hjälpa dig att åter bli balanserat stark, på alla sätt, inklusive om du kämpar med stress eller bristande motivation. Hennes egen träning består av simning, löpning och olika former av styrketräning och gruppträning. Karin är en hängiven swimrunner.

Läs mer

Simmare för rent vatten - förena er!
Du har kanske sett olika klipp om plasten i haven på facebook eller youtube, det ena otäckare än det andra? Det läskigaste är att det är verkligheten. 8 miljoner ton plast dumpas årligen!
Vi som gillar att simma i sjöar och hav kan göra skillnad. Även om ingen kan göra allt, så kan alla göra nåt. Team Snabbare IF har startat en insamling för WWF och deras globala arbete för våra alarmerande nedsmutsade hav och ett försök till att bevara våra havsskatter.
Läs mer & bidraKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.