Team Snabbares nyhetsbrev 26 juli 2018

Team Snabbares nyhetsbrev 26 juli 2018

2018 juli 26

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!


I det här nyhetsbrevet kan du läsa om hur du egentligen ska rotera i simning, och varför. Kanske inte som du trodde riktigt. Du kan också läsa om de nya FartTisdagarna & spännande SwimTrail, där du kan kombinera simning och löpning på olika sätt, eller få bra pass i det ena eller det andra med erfaren coach. Och om hur höstens bassängsimning blir, i Farstabadet och Eriksdalsbadet. Dessutom kan du läsa om hur du kan vara med på 10-årsfirandet i vår av vuxendagiset med extra allt, alltså Tri Mallorca X!

Happy Training!

Rotera rätt - och inte för mycket
På bilden (som är från en film du kan se i blogginlägget) ser du ett exempel på rätt lite höftrotation, men mer mot andningssidan. Det är Gregorio Paltrinieri, som vann OS och håller världsrekordet på 1500 m, som står för exemplet. Du har säkert hört talas om att du ska rotera under crawlsimning. Vad menas egentligen med det? HUR ska du rotera? Just det förklarar Ulf Hausmann, Team Snabbares simcoach, i månadens simblogg.

Se filmen & läs mer

Tri Mallorca X - häng med!
I vår blir det 10-årsjubileum för vuxendagiset med extra allt, alltså Tri Mallorca, Sveriges mest uppskattade träningsresa för triathleter och andra som gillar att bli trötta, bruna och lyckliga i gott sällskap och vacker miljö. Häng med du också!
Du kan välja mellan 7, 11 och 14 dagar i träningsparadiset. Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Jönköping, Sundsvall, Skellefteå och Umeå. Boka-tidigt-rabatt och träningsglädje får man på köpet. Men de mest populära alternativen brukar försvinna snabbt. 

Läs mer

Utesimning hela september!
Vi fortsätter med coachledd simning i öppet vatten hela sommaren vid Hellasgården. Du kan t ex boka hela augusti. Så här ser programmet ut:

I september fortsätter vi simma ute på lördagar, men då kortare tid (kl 09.00-09.45). Läs mer om Simträning Deluxe Öppet Vatten Höst.

Eriksdalsbadet får Deluxesimning!
Bassängsimning Deluxe utökas i höst i Farstabadet och går även in i Eriksdalsbadet. Olika dagar får olika fokus, men det gemensamma är att du kan simma med professionell coach och få individuell återkoppling hela tiden.


Läs mer om Deluxehösten

Parga - simning & yoga i oktober
1-8 oktober har du chansen att hänga med på en härlig simresa till Parga i Grekland, med Ulf Hausmann och Pål Török som ledare. Du kan även yoga en hel del om du vill, eftersom vi samtidigt ordnar en yogaresa till samma ställe. En del yoga för simmare ingår på schemat för simresan, annat kan du välja till om du vill.
Eller så åker du på yogaresan till samma ställe samma vecka, och kan välja att lära dig simma eller hänga med på en del simpass om du redan kan simma. Yogalärare är Marika Török och Pål Török.

Läs mer & Boka

Här en liten film om hur vi hade det på förra årets resa.

SwimTrail - kul i september
Vad sägs om simning i öppet vatten och sedan traillöpning på det, båda med coach, trivsel och utveckling kombinerat? Alla fem lördagarna i september kör vi denna kombination. Eventuellt fortsätter vi även i oktober, om vattentemperaturen så tillåter. Och ja, självklart kan du vara med på bara det ena passet om du vill.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål. Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Du kommunicerar enkelt med din coach direkt i webbtjänsten, som du når t ex från din mobil. Där ser du även ditt aktuella träningsprogram (som är helt individuellt och löpande anpassas just för dig), pulszoner mm - uppdaterat efter ditt senaste test.
Läs mer

Fartiga tisdagar utlovas
På tisdagar har du chansen att få ett kvalitetspass med fokus fart antingen i löpning (kl 19.30-20.30) eller i simning (kl 21.00-22.00). Båda med samling vid Farstabadet.

Läs mer

Tänk på detta i öppet vatten
Varje gång utomhussäsongen börjar får Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann frågan vad som är skillnaden mellan simteknik i öppet vatten och i bassäng. I detta blogginlägg går han igenom de sju viktigaste punkterna.

Läs mer

Maldiverna - bokningen är öppen
I februari kom 24 glada hem från Maldiverna, efter att ha yogat, simmat, snorklat och haft det allmänt härligt ihop en vecka. Vi bodde på två båtar och tog oss till de finaste ställena varje dag. 2-11 feb 2019 blir det favorit i repris, med begränsat antal platser.
Läs mer & Boka

Här en liten film om hur vi hade det på årets resa.
#apollosports #levlivet #maldiverna

Månadens citat - simning

Tack vare din coaching har jag lyckats förbättra min simtid i Jkpg med hela 7:30, 2017 var tiden 41:10 och 2018 33:40. Med bättre teknik och känsla för simningen kom jag in i T1 väsentligt mycket fräschare i år än förra året vilket skapade förutsättningar för en stark cykling där jag fick en förbättring på hela 26 min.

Stephan Wallentin, som regelbundet tagit sim-PT-timmar under vinter och vår.

Så tycker andraKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.