Team Snabbares Nyhetsbrev 26 oktober 2017

Team Snabbares Nyhetsbrev 26 oktober 2017

2017 oktober 26

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
I detta nyhetsbrev kan du läsa om hur Ironman World Championships i Kona upplevdes av en av debutanterna, Thomas Emilsson. Du kan också läsa om fallet med en bilist som tvärbromsade framför en klunga cyklister, och som nu avgjorts i Svea hovrätt. Du kan också få reda på när du kan lära dig cykla MTB eller ta med din partner på SIm-PT Duo. Eller låta dig inspireras av tre olika träningsresor som just nu ligger bokningsbara: Maldiverna 3-12 feb, Mallorca 28/4-15/5, och Parga 1-8/10 2018. Eller mer närliggande träningstips redan nu till helgen, när vintern officiellt kommer. T ex Winter is coming, en uppfriskande swimrunträning i grupp vid Hellasgården, som vi avslutar med bastu och lunch ihop.

Happy Training!

"Lyckades iaf springa sista halvan av maran snabbare än första"

Thomas Emilsson, en av de som tävlade i ironman-vm-finalen i Kona för en dryg vecka sedan, delar här med sig av sin berättelse, tävlandes i M35-39 i tävlingen som "verkligen är brutal från start till mål". Över 40 svenskar deltog i år, med Patrik Nilssons lysande insats i herrarnas profssklass som inspiration för övriga.
Läs mer

Hovrätten gav cyklisterna rätt

Fallet med en bilist som tvärbromsade framför en klunga cyklister har nu avgjorts i högre instans (Svea hovrätt), som ändrar tingsrättens friande dom och istället dömer bilisten för både vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Däremot avslogs skadeståndsyrkandet, som gällde värdet på skadad cykel. Åtminstone en halv seger för cyklisten mao.
Läs mer

Bokningen till Tri Mallorca öppen!

Denna populära resa är för alla som vill bli trötta, bruna och lyckliga genom simning, cykling, löpning, yoga och vandring i valfri mix, och i gott sällskap i vacker miljö. Bokningen har precis öppnat för våren 2018. 
Du kan välja en eller två veckor under tiden 28/4-15/5. Vi flyger direkt från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Kalmar, Jönköping, Norrköping, Karlstad, Sundsvall, Skellefteå, Umeå och Luleå.

Läs mer & boka

Helgtips för den aktive!

Inget att göra i helgen? Här är några aktiva tips till dig från oss. 1 simträning deluxe, 1 MTB-kurs, 2 löpaktiviteter, 3 yogapass och så firar vi in vinterdagjämningen med Winter is coming. En uppfriskande swimrun (eller bara härlig trailrun) vid Hellasgården, som vi avslutar med bastu och lunch ihop. Ha en härlig helg och ta hand om dig själv!

Läs mer

Triathlondag med simfokus 18/11

Boka in 18/11 2017. Du ska vara i Högdalen då, kl 07.15-19.15. För då är det triathlondag med simfokus. Och det vill du inte missa. Du får massor av tekniktips, blir filmad och kör roliga och givande simpass. Dessutom två föreläsningar och backintervaller med löpteknikfokus på Högdalstoppen. 
Läs mer

Team Snabbare IF

Nu kan man bli medlem i Team Snabbare IF för 300 kr per år. Då ingår 200 kr att boka kurser/pass/träningstillfällen för (avdragsgillt som friskvård). Du kan även tävla för klubben om du vill. Medlemskap i annan klubb är inget hinder. Här några vanliga frågor och deras svar:
Måste jag prestera på viss nivå för att få vara med? Nej
Måste jag tävla för att få vara med? Nej
Måste jag gilla att träna och vilja ha kul med andra för att få vara med? Ja, där är vi stenhårda. :-)
Varmt välkommen till Team Snabbare IF!

Mer info

Veckans citat löpning

"Jag har nu sprungit ett tag i den nya tekniken och det går så himla bra! Mina långa pass kör jag nu i en fart som är en minute snabbare per km än innan, utan att jag känner mig att jag anstränger mig för mycket för att hänga på. Det här med stegfrekvens 180 är pur magi.
Tack så mycket för alla tips, kan verkligen se skillnaden nu och det känns super roligt!"

Hälsningar,
Nurit

Fler citat av kursdeltagare löpning
Aktuella löptjänster

Dags att staka ut nya mål?!

Är det viktigt för dig att nå ett mål med din träning? Är målet så svårt att nå att en coach verkligen skulle öka chansen att lyckas? Om svaret är ja, så återstår bara frågorna: Har du råd och är det värt det? Är svaret Ja även där, så är kanske Team Snabbares Coachingtjänst något för dig.
Läs här ett axplock av vad några av våra adepter har åstadkommit denna säsong eller planerar framöver.
Läs mer

Lär dig MTB i höst!

Aktuellt på cykelfronten:

  • Sön 29 Okt 2017 13:00  MTB Kurs Steg 1 - Hellas
  • Lör 11 Nov 2017 13:00 Rundtrampsanalys, tröskeltest och träningsprogram - Sjöstan
  • Sön 26 Nov kl 13:00  MTB Kurs Steg 2 - Hellas

Mer om Team Snabbares cykelverksamhet

Sim- & yogaäventyr på Maldiverna

Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Maldivernas kristallklara atoller 3-12 feb 2018! Under en magisk vecka bor du på en båt (Liveaboard) i ett tropiskt träningsparadis tillsammans med Team Snabbare och Sjöstadens Yogas populära och erfarna tränare och trivselskapare Pål Török (simning och yoga), Ulf Hausmann (simning) och Marika Török (yoga).
Du kommer hem med ett lugnt och lyckligt sinne samt med bättre kroppskännedom, kroppskontroll och simteknik. Allt inhämtat i fantastisk miljö såväl ovan som under ytan!
Mer info

Skaffa flytet - höstsimning Deluxe 

Flera gånger i veckan hela hösten, vintern och våren kan du Simma Deluxe i Högdalsbadet i Stockholm, med professionell tränare på kanten samt de gladaste simmarkompisarna som tänkas kan. Vi simmar dessa tider: 
Tis 19:30-20:30
Ons 06:45-07:45
Lör 07:15-09:00 (med möjligt tillägg för Yoga 09.20-10.35)
Du kan boka ett eller flera pass (klippkort) en eller flera av dessa tider. Eller skaffa abonnemang där allt ingår närmaste halvåret eller året.
Därtill finns simaktiviteter som Teknikcoaching, Simteknik i liten grupp, Intensivkurs simteknik inkl filmad simanalys.
Eller varför inte boka en Sim-PT Duo? Ta med en kompis eller din swimrunpartner och få en teknikgenomgång - vid köp av minst tre timmar ingår en kortare filmad analys.
Mer om simning

Veckans citat simning

"Hej Ulf - och stort tack! Du har varit en lysande lärare och jag kommer garanterat att fortsätta simma. Med tanke på att jag ALDRIG hade crawlat innan jag började kursen är jag mer än nöjd med resultatet."
Gunnar Jägberg, som gick Crawlkurs för nybörjare.

"Det har varit superkul och lärorikt. Jag kommer definitivt att rekommendera denna kurs till vänner och bekanta."
Theodor Holmer

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning

Parga - så var det

2017 var första hösten Team Snabbare var med och anordnade en resa till Parga, Grekland, för yoga och simning. Men inte sista. Resan kan inte beskrivas som något annat än succé när man lyssnar på deltagarna efteråt. Alla rekommenderar resan och ger högsta betyg till det mesta - inte minst helheten, stämningen, boendet och ledarna. Nästa år blir det repris, 1-8/10 2018.
Läs mer om årets resa
Boka Parga 2018

Gymdags? Billigaste Actickortet här!

Årskort på gym (alltid med gruppträning och ibland även med bad) hittar du hos Actic. Välj mellan två riktigt prisvärda alternativ genom Team Snabbare: Stockholmskortet (19 Actic-anläggningar runt om i Stockholm) för 295 kr/mån, eller Maxkoret (100 anläggningar över hela Sverige) för 350 kr/mån.

Läs merKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.