Team Snabbares nyhetsbrev 26 sept 2019

Team Snabbares nyhetsbrev 26 sept 2019

2019 september 26

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
Många greppar inte riktigt det här med hur man greppar vattnet när man simmar. De typ trycker sig uppåt istället för framåt. Vilket går långsammare och dessutom leder det lätt till skadade axlar. I detta nyhetsbrev får du därför lära dig skillnaden mellan lyftkraften i en framåtsträckt arm och tryckkraften i en böjd arm med underarmen och handen bakåtriktade rakt under dig. Och så får du lite inspiration inför våren, i och med att den efterlängtade cykel- och triathlonresan till Mallorca i påsk nu öppnat bokningen. Detta inklusive ett par dagars nervositet innan Ving fick ordning på sin reseverksamhet igen. Ving är det ena av två alternativ att boka via (det andra är Apollo). En del alternativ börjar redan ta slut, så passa på att boka medan du kan få det du helst vill. OBS! Gäller även hyrcyklar. Eller varför inte boosta cykelträningen redan i januari, med en drömvecka av varm bergscykling på Gran Canaria?!

Happy Training!

Greppa detta: Tryck dig fram, inte upp!
Vi kollar närmare på hur du greppar vattnet – den så omtalade catchfasen. Jag har skrivit om det tidigare, men vill gärna belysa det igen, och nu på ett lite annat sätt, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. Här kan du läsa om vad Ulf tycker är det mest avgörande för att simma snabbare.

Läs mer

Mallis i påsk - bokningen har öppnat!
2020 kan du välja mellan tre smaker på vår påskträningsresa till Mallorca: Bike Mallorca, Tri Mallorca och JuniorCamp. 

  • Bike Mallorca - eller Bike Camp Mallorca om du vill - är standardalternativet, för dig som åker med för att cykla. Här ingår också after-bike-yoga, så du ökar chansen att orka mer och hålla dig pigg hela resan. https://teamsnabbare.se/collections/bike-mallorca
  • Tri Mallorca - eller Tri Camp Mallorca om du vill - är ett valbart tillägg, för dig som vill lägga till personligt coachad teknikträning och upplevelseträning i simning, löpning och swimrun. https://teamsnabbare.se/collections/tri-mallorca
  • JuniorCampen - eller Junior Camp Mallorca om du vill - är för barn och ungdomar 5-17 år, med massor av träning och kul ihop med dedikerade och erfarna ledare. Gäller för dig som åker med minst en vuxen. Lägre pris om du dessutom bor i extrasäng. https://teamsnabbare.se/pages/juniorcamp-mallorca

Läs mer & boka

Välj rätt hotell på Mallorca
Oavsett om du väljer en- eller tvåveckorsalternativet på Sunwing Alcudia Beach, eller 10-dagarsalternativet på Astoria Playa, så bor du på ett extra fint hotell (4,5 stjärnor), med lite högre standard, bättre betyg och högre kundnöjdhet än andra cykelresor erbjuder till Mallorca. Båda hotellet är utmärkta cykelhotell, med riktigt bra mat. Här lite om skillnaderna:

  • Sunwing Alcudia Beach är ett populärt 4,5-stjärnigt hotell som ligger direkt på stranden och har tilldelats Stora Barnsemesterpriset 2019 för bästa familjehotell på Mallorca. Här sker också morgonsamlingen inför dagens cykling, samt yogan på eftermiddagen. Men det är inget krav att bo här för att delta. JuniorCampen sker på Sunwing, och då är det ett krav att bo där för att kunna delta.
  • Astoria Playa är ett 4,5-stärnigt vuxenhotell av hög klass, som tilldelats Customer Choice Award för hög kundnöjdhet. De satsar på bl a lugna och kulinariska matupplevelser. Hotellet har också en 25-meters utomhuspool, där större delen av simningen för Tri campen kommer att ske. Det är dock inget krav att du bor på detta hotell för att delta.

Självklart är denna, liksom alla våra andra resor, klimatkompenserad till 110%.

Läs mer om vad som ingår i resan
Läs mer om priser och alternativ

Guide till bästa vägen, vyn & kaffet
Oavsett vilket hotell du väljer, så ger dig 16 heltidscykelguider ett oöverträffat antal cykelgrupper (minst 10 olika grupper varje morgon). Du hittar alltid en grupp som har lagom fart och distans för dagen. Du kan bestämma dig på morgonen för vad som blir bäst just idag. Guiderna hittar bästa asfalten, bästa vyerna och bästa kaffet på ön.

After-bike-yoga ingår i priset, liksom möjlighet att lägga till för massage, individuell coachning, sjukgymastbehandling, nålbehandling eller liknande du behöver för att inte missa någon cykeldag eller behöva känna dig onödigt sliten. 

Vill du lägga till Triathlonpaketet så får du personligt coachad teknikfeedback inom löpning (med Mattias Weineson som ansvarig) och simning (med Ulf Hausmann som ansvarig), och även chansen till äventyrssimning, swimrun, trailrun och växlingsträning.

Mer om guider och andra ledare
Mer om vad som gör resan speciell

Cykla på Gran Canaria i januari!
Häng med på en episk resa till cykelparadiset Gran Canaria 17-24 januari 2020. Dit åker vi framför allt för att vi gillar att cykla i berg, i värme även vintertid. Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. 

Gran Canaria är perfekt för dig som vill få många vackra, varma mil och höjdmeter i benen under vintern.

Det är utmanande och precis lagom varmt. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister. Allt för att kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också, i form av Pål Török, Rickard Schuber och Jens Lindström.

Läs mer & boka

Några guldkorn från skattkistan
Team Snabbare har gjort en hel del roliga, utmanande, härliga och ibland rent knasiga saker genom åren. Från nybörjarträning till tävlingar för världselit. Häng med på en berg-och-dalbanefärd genom de senaste tio årens speciella träningar, event, tävlingar och resor. Kanske var du själv med eller hade i alla fall hört talas om flera av dessa miniäventyr? Plus lite om vad som är aktuellt just nu.
Men vi börjar med ett visst år. 2012. För även om Team Snabbares verksamhet för och med triathleter redan var igång då, så var det just 2012 som riktigt många upptäckte sporten och ville prova den.

Häng med - nu åker vi!

Bygg ditt eget simpass - gör så här
Syftet och sammanhanget är avgörande för vilket pass som passar dig bäst just idag. Här får du ett enkelt simpass, och tio tips på hur du själv kan utveckla det vidare, efter dina förutsättningar, skriver simcoach Ulf Hausmann.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

Månadens citat
Tack så mycket för att jag får vara en del av er grupp. Jag gillar att träna för er, för ni ser mig som individ. Jag vill ge positiv respons till era tränare Ulf Hausmann, Pål Török och Tomas Granberg.

Sara Kontu, som provat att simma deluxe både ute och inne innan hon bestämde sig för att gå all in och skaffa Höstkortet.

Fler citatKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.