Team Snabbares nyhetsbrev 26 september

Team Snabbares nyhetsbrev 26 september

2020 september 26

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
En härlig träningshöst väntar! Simningen flyttar in i bassäng igen, och samtidigt börjar vi drömma mer om att komma bort lite. Kanske behöver vi drömma lite extra mycket just detta konstiga år. I det här nyhetsbrevet kan du läsa om träningsresor som ger hopp. Den första redan första advent-helgen, i Västerås. En social träningshelg med Team Snabbare IF. Bland aktiviteterna märks swimrun, simning, orientering, yoga, vedeldat bastubad och ovärmt sjöbad. Och säkert något kulturellt också. Och kanske någon överraskning. Du kan också läsa om fyra träningsresor till som kanske ger lite hopp. Och du får tips på hur du kan simma snabbare, genom att sluta pausa med översträckt arm längst bak. En ofta förbisedd detalj. Men som Ulf Hausmann skriver: Återföringen börjar redan under vattnet. 

Happy Training!

Social träningshelg 1:a advent
27-29 november (fre-sön över 1a advent) åker vi till Västerås för en social träningshelg. Bland aktiviteterna märks swimrun, simning, orientering, yoga, vedeldat bastubad och ovärmt sjöbad. Och säkert något kulturellt också. Och kanske någon överraskning. OBS! Begränsat antal platser. Rabatt för dig som är medlem i Team Snabbare IF.

Läs mer & boka

Återföringen börjar redan under vattnet
Hur ser övergången mellan undervattendraget och början av återföringen ut? Det är ett moment som många inte tänker på. Det är en rätt svår och tyvärr inte särskilt uppmärksammad teknisk detalj, som påverkar din simning mycket, skriver här Team Snabbares huvudcoach i simning, Ulf Hausmann.

Läs mer & se filmen

Träningsresor som ger hopp
När törs man börja resa igen? Blir det någonsin som förut igen? Svaret på första frågan är väl Snart, men med reservation. Och på andra Nej, det blir det nog inte. Team Snabbare har nu i alla fall fyra (snart fem) träningsresor bokningsbara. En till Västerås i november, en till Gran Canaria i januari, snart en till Mallorca i påsk, en till Kroatien i maj, och en till Grekland i september nästa år.

Läs mer

Liveaboard Kroatien i maj - simning, swimrun & yoga
Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Kroatiens härliga och varma vatten 22-29 maj 2021! Fokus är på simning och/eller yoga, samt swimrun om du vill. Du bor på en mysig och bekväm båt (Liveaboard) i ett guppande träningsparadis i medelhavet, tillsammans med Team Snabbares populära och erfarna tränare och trivselskapare Pål Török (simning, swimrun och yoga), Ulf Hausmann (simning & swimrun) och Marika Török (yoga).

Läs mer & boka

Vinterresa till cykelparadiset Gran Canaria
Gran Canaria är perfekt för dig som vill ha många vackra, varma mil och höjdmeter i benen under vintern. Det är utmanande och precis lagom varmt. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister för dem som vill. Allt för att kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också, i form av Pål Török och Rickard Schuber. Häng med på en episk cykelresa till detta cykelparadis, i en eller två veckor 2-16 januari 2021. 

Läs mer & boka

Teknikcoaching med filmad simanalys
Intensiv boost av din simteknik, där vi börjar med att filma dig ur tre olika vinklar. Sedan blir det simteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle simtränaren Ulf Hausmann. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din simning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Nästa tillfälle: 22 oktober, Farsta simhall.

Läs mer & boka

"Den här upplevelsen unnar jag definitivt alla!"
Det har ju varit ont om tävlingar i år, i alla fall sådana med många deltagare. Så vi vill sprida lite inspiration från tidigare tävlingar, och inte minst om vägen till målet. Här är det Andreas Bjurling som delar med sig.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.

Läs mer

Gör så här för att simma snabbare
Många undrar vad som krävs för att simma snabbare. Här svarar Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. "Oftast landar man i svaret att det handlar om tekniken. Och det är ju mitt jobb att hjälpa dig med teknikförbättringar. Så jag säger inte emot det. Ändå vill jag titta lite närmare på frågan, för att ge ett mera utförligt svar."  

Läs mer

Månadens citat

"Jag har aldrig någonsin känt mig så stark och väl förberedd inför ett lopp. Det var min första IM men jag har gjort en del långlopp förut - klassikern, en ultramara, två halv-IM och diverse kortare löplopp - det här var den bästa upplevelsen hittills. Det tackar jag helt och hållet Ulf Hausmann och team snabbares coachingupplägg för. Nio månaders strukturerade förberedelser gav en otrolig utväxling, det kändes som att jag hade superkrafter hela vägen. Som jämförelse förbättrade jag min placering från 75e percentilen på halv IM i Nice i höstas till 30e percentilen nu."
Olle Råghall, efter att ha överträffat sig själv i Ironman France / Nice 30 juni 2019Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.