Team Snabbares Nyhetsbrev 27 januari 2017

Team Snabbares Nyhetsbrev 27 januari 2017

2017 januari 27

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
På tisdag 31 januari går en världscuptävling i Hammarbybacken. I parallellslalom, med två svenskar till start. 26 augusti går en till världscuptävling där. I terrängtriathlon. Med betydligt fler svenskar på startlinjen. Ja du kan vara med i XTERRA Sweden själv faktiskt! Skulle inte det vara kul? 
Annat som kan tänkas vara kul är hur du kan bli stålmannen, eller få hjälp av och hjälpa ett gym att vinna gymkampen genom att själv tävla i löpning, swimrun eller triathlon.
Sist men inte minst: Hade du tänkt hänga med på Team Snabbare och Tri World träningsresa Tri Mallorca i vår, så är det hög tid att anmäla sig nu om du inte redan gjort det. De sista platserna försvinner inom kort.
Happy Training!

Parallellslalom blir terrängtriathlon
På tisdag 31 januari går en världscuptävling i Hammarbybacken. I parallellslalom, med två svenskar till start. 26 augusti går en till världscuptävling där. I terrängtriathlon. Med betydligt fler svenskar på startlinjen. Ja du kan vara med i XTERRA Sweden själv faktiskt! Läs mer om XTERRA och de andra tävlingarna i Sjöstadsspelen.
Foto: Jonas Kullman, World Cup Stockholm.

Läs mer

Stålmannen gör dig stabil
Stålmannen är en simteknikövning som de flesta har övat själva eller i alla hört talas om. Men vad tränar du egentligen med denna övning? Eftersom du ligger på sidan utmanar du ditt balanssinne. På sidan blir allt mycket svårare och det krävs bra kroppskontroll, balans och bålstabilitet.
I detta blogginlägg, med tillhörande film, visar och berättar simcoachen Ulf Hausmann hur du ska göra. Och varför.

Läs mer

Vuxenkollot på Mallorca - Boka innan det är för sent!

En av frågorna i deltagarenkäten efter Tri Mallorca 2016 var "Skulle du kunna rekommendera denna träningsresa till en vän eller kollega?". ALLA som svarade på enkäten svarade Ja på den frågan. Varför är vuxna människor så lyriska och återkommer år efter år till denna Sveriges mest populära träningsresa för triathleter? En del av svaret finns kanske i att man får vara barnsligt hängiven i en vecka eller två. För det är vuxenkollo för triathteter och andra träningsglada människor det handlar om.
Om du vill du hänga med i vår på denna resa är det dock hög tid att boka, om du inte redan gjort det. För nu finns bara ett fåtal platser kvar - och bara på vissa avgångar.   

Läs mer
Till bokningen

Simträning Deluxe - mer än att bara nöta längder
Simträning Deluxe firar två år! Upplägget är lite av "Det bästa av båda världar". Dels direkt återkoppling av din simteknik och konkreta tips och övningar, så du kan utveckla din teknik kontinuerligt. Dels roliga träningspass, med tuffa serier som gör att du utvecklas.
Som grädde på moset en väldigt trevlig atmosfär och gruppkänsla där du regelbundet kan hänga med på äventyrssimningar, lagkapper, få simkaffe från fikabåt och annat som piggar upp i simvardagen. Vi gör också regelbundna tester för att följa upp att du utvecklas. Nästa delmål för många i gruppen blir Masters-SM i simning. Häng med!

Läs mer om Deluxesimning
Boka Simträning Deluxe

Gymmen tar upp kampen om triathleter, simspringare och löpare

Nu utmanar Sjöstans (och landets) olika gym varandra om vem som har de mest aktiva medlemmarna. Du som är intresserad av att vara med i ett kul lopp 26-27 augusti under Sjöstadsspelen, kan stötta valfritt gym (eller annat företag) och samtidigt få bra erbjudanden (som rabatt på startavgiften t ex) av dem.
När du anmäler dig så kan du även välja att tävla för något av företagen i listan som finns under respektive lopp. Det företaget får då poäng om du går i mål i loppet. Hur många poäng beror på vilket lopp. 

Läs mer om gymkampen

Simma snabbt som en torped

Ett vanligt förekommande fel hos motionssimmare är att man droppar axeln när armen är framåtsträckt, strax innan undervattendraget börjar. Detta beror dels på bristande rörlighet i axlarna, svaga axlar eller otillräcklig kroppsuppfattning när du ligger i vattnet.
En övning där du tränar just hållning av armen du har framför dig, är Torpeden, berättar och visar här Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann.

Läs mer och se filmen

Yoga för stela killar & andra

Yoga för stela killar fortsätter i vår på Sjöstadens Yoga. Det är en fysiskt stark yoga med klara inslag av Soma Move, som passar alla. Speciellt för killar som känner sig för stela för att gå på vanlig yoga. Killar som kanske tränar för lite rent allmänt. Eller som gärna dammar iväg en ironman men som samtidigt har problem att få på sig strumporna på morgonen. Och som känner att det är dags att göra något åt det. Klasserna leds av Pål Török, yogalärare, soma move-instruktör och triathloncoach. 
Söndagar: 16.30-18.00
På Sjöstadens yoga finns också lunchyoga på torsdagar, samt klasserna Flow Styrka, Free Flow samt Yin&Yang.

Mer om Stela killar
Mer om Sjöstadens Yoga

Veckans citat

"Hej!
Vill bara berätta att nu har det hänt😊 1500 m med snittid 1.59 sek/100 m. 
Tack för fina hjälpen! Nu kör jag mot 1.50💪.
//Linn "

Nöjd deltagare efter Teknikcoaching Simning, efter att ha sänkt sig med över 10 sek per hundring direkt. Och nu ännu mer.

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.