Team Snabbares Nyhetsbrev 27 juli 2016

Team Snabbares Nyhetsbrev 27 juli 2016

2016 juli 27

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej! I det här högsommarnyhetsbrevet kan du bland annat läsa om tips på hur du kan ändra stilen när du simmar långt, aktuella simaktiviteter i Stockholm, hur du får rabatt och kan hänga med på skogstriathlontävlingen XTERRA 13 augusti, när och var du kan förbereda dig för tävlingen mha t ex workshops med Jari Palonen, om den efterlängtade nya yogaresan till Koh Samui, Thailand, i vinter. Och om att bokningen till Sveriges populäraste träningsresa för triathleter - Tri Mallorca - nu öppnat för 2017. Läs om varför alla deltagare är så lyriska och kommer tillbaks år efter år. Eller se filmen bara.
Happy Training!

Workshops x 2 med Jari, inför XTERRA
Förutom de olika träningseventen inför XTERRA Sweden 13 augusti och XTERRA trail run / iFORM-loppet 14 augusti (där huvudpoängen är att få en guidad visning av banorna och få träna på dem), så har du nu chansen till två unika workshops som gör dig till en bättre mtb-cyklist och en bättre löpare i svår terräng.
Vardera workshop är 2 timmar lång, och fokuserad på att i liten grupp lära sig mycket om teknik när du cyklar MTB respektive springer i lite mer utmanande terräng. Du kommer att få mycket individuellt feedback av den extremt kompetente workshopledaren, Jari Palonen. Workshopen passar både dig som tänkt tävla i XTERRA och dig som bara vill förbättra dina kunskaper om hur du tar dig fram snabbt och effektivt i lite svårare terräng.
Läs mer
Boka XTERRA-workshop med Jari: MTB - Fredag 5/8 kl 16.00-18.00
Boka XTERRA-workshop med Jari: trail löpning - Söndag 7/8 kl 10.00-12.00
XTERRA Träningsevent - Hellasgården

Några tips när du simmar långt
Redan under en olympisk distans med 1 500 meter simning känner man tröttheten i musklerna som kryper fram. Ett sätt att hantera det är att byta till en annan simstil. Det hela börjar i huvudet där du mentalt skiftar fokus från en viss rörelse till en annan, skriver här simcoachen Ulf Hausmann. 
Läs mer
Aktuella simaktiviteter vid Hellasgården, Sthlm:

Vuxenkollot på Mallorca - en fantastisk upplevelse!
En av frågorna i deltagarenkäten efter Tri Mallorca 2016 var "Skulle du kunna rekommendera denna träningsresa till en vän eller kollega?". ALLA som svarade på enkäten svarade Ja på den frågan. Varför är vuxna människor så lyriska och återkommer år efter år till denna Sveriges mest populära träningsresa för triathleter? En del av svaret finns kanske i att man får vara barnsligt hängiven i en vecka eller två. För det är vuxenkollo för triathteter och andra träningsglada människor det handlar om.
Läs mer
Till bokningen för 2017

Träningsavbrott på eko-konferens
Natursköna konferensanläggningen Skeviks Gård, utanför Gustavsberg, har tagit sin hälso- och friskvårdssatsning till en nivå som få konferensanläggningar kan mäta sig med. Team Snabbare är med på resan.
Läs mer

Ny yogaresa till Thailand, 12-20 dec

Lagom tills hösten gått över till råkall vinter har du chansen att åka på en fantastisk yogaresa till Vikasa Yoga Retreat på Koh Samui i Thailand, med Marika Török och Pål Török som ledare. Resan passar dig som vill börja med yoga, eller för dig som vill fördjupa din yoga och få mer förståelse för vad yogan kan ge dig. Och för dig som vill uppleva trevligt sällskap och underbar mat i en fantastisk miljö. Du kan boka bara retreatet (och sy ihop din egen resa) eller inklusive resa dit och hem.
Mer info och bokning

Rekord för Skogstriathlon - häng på med rabatt!
Det blir deltagarrekord för XTERRA Sweden i år, då såväl glada nybörjare som flera av världens bästa terrängtriathleter kommer till Hellasgården 13 augusti. Man kan välja mellan sprint- och fulldistans. Sprint är 750 m sim, 15 km mtb och 5 km löp, och fulldistans är dubbelt upp. Man kan välja mellan att köra allt själv eller dela upp jobbet i ett lag om tre (stafett) som kallas Företagsutmaningen. En del av deltagaravgiften går till Läkare utan gränser.
En annan nyhet i år är att det blir en separat trailllöpdag 14 augusti, i samarbete med iFORM och Salming. Välj mellan 5, 10 och 21 härligt kuperade och vackra km. 
Ett bra erbjudanden just nu:

  • 24% rabatt på begränsat antal platser i soloklasserna av triathlontävlingen.

SommarYoga som gör skillnad
Team Snabbare organiserar tre olika slags yoga i Stockholm under sommaren, med lite olika inriktning:

Alla klasser är donationsklasser. Du betalar det du tycker att det är värt och vad du har råd med. 50% av pengarna går till Läkare utan gränser. Så det du betalar gör skillnad, inte bara för dig själv.
Läs mer

Veckans citat 

"Tack för igår! 
Ville bara berätta något galet.
Var ute på min standardrunda i morse. Jag försökte applicera teknikerna du lärde ut och fokuserade på det och inte på fart.
Resultatet blev att jag sprang ca 25 sec/km snabbare än vanligt. 
Ser ut som det gav utdelning:-D"
Nöjd kund efter löpkurs

Fler citat av kursdeltagare löpning
Boka löpkurser 


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.