Team Snabbares nyhetsbrev 30 april 2020

Team Snabbares nyhetsbrev 30 april 2020

2020 april 30

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
Våren är officiellt här, och vissa dagar även sommaren. Därmed finns det också en massa fler inspirerande träningsmöjligheter där vi lättare kan träna med andra och ändå hålla avståndet. I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om vårens och sommarens veckoprogram: 
Onsdagar: Simträning Deluxe öppet vatten (Hellasgården)
Fredagar: Simträning Deluxe öppet vatten (Hellasgården)
Fredagar: Jogga & Yoga (NYHET, Hammarbybacken)
Lördagar: Simträning Deluxe öppet vatten (Hellasgården)
Lördagar: HellasYoga lördagar (Hellasgården)
Söndagar: Löpträning Deluxe (Hellasgården) 
Dessutom får du tips på övningar där du tränar öppet-vatten-simning redan nu, i bassäng.
Och som alltid: Glöm inte att njuta av det du kan, här och nu. Gör det bästa av det du har. Så att du inte oroar dig för mycket för hur det skulle kunna bli senare. Att njuta här och nu kan t ex betyda att träna säkert (ta inte ut dig max, och håll avstånd). Och samtidigt släppa på spänningarna och få lite avslappning på köpet. Det kan helt enkelt vara ett sätt att hålla hoppet, glädjen och immunförsvaret uppe.

Ta hand om dig och de dina & Happy Training!

Glad träningsvår!
Våren är definitivt här och med den ett antal nya inspirerande träningsmöjligheter, där du kan kombinera träningsglädje med utveckling och trevligt sällskap. Om än med lite mer distans än vanligt.
Läs mer om vårens och sommarens veckoschema med Team Snabbare, inklusive ett par nyheter: Jogga & Yoga på fredagar, och Löpträning Deluxe på söndagar.

Läs mer

Vansbrosimningen inställd
Vansbrosimningen ställs in, ersätts av "home edition". Även SM på medeldistanstriathlon påverkas.

Läs mer

Simma öppet vatten i bassäng
Du kanske är van att simma öppet vatten? Eller vill prova för första gången? Oavsett vilken nivå du är på, så känns de första simningarna efter en lång vinter alltid som något nytt och ovant. För snart är det ju dags att hoppa i och simma utomhus i sjöar hav! Men redan nu kan du träna på öppet-vatten-simning i bassäng. Här ger Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann tips på övningar.

Läs mer

Teknikcoaching med filmad löpanalys
16 maj kl 14-15.30 kan du få en intensiv boost av din löpteknik. Först blir du filmad ur olika vinklar. Sedan blir det löpteknikteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle löptränaren Tomas Granberg. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din löpning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Du får både en praktisk och en teoretisk genomgång av din teknik, samt möjlighet att justera och se resultatet.
Plats: Eriksdalsbadet, vid utegymet mot vattnet.

Läs mer

Simcamp Deluxe IN & UT
13 simpass och 16 timmars simning med personlig feedback, där vi både simmar ute (open water/OW vid Hellasgården) och inne (på Eriksdalsbadet, Farstabadet & Nälstabadet). Det är vad som väntar under Simcamp Deluxe IN&UT 23 maj till 6 juni. Ta chansen att boosta dig själv med bättre teknik och högre fart inför att utesäsongen börjar. Dessutom brukar det vara väldigt trevligt.

Läs mer

Big Day 24 maj vid Hellasgården!
En Big Day för dig som tränar triathlon är ofta en extra lång och viktig träningsdag, ett tillfälle att träna på att tävla - t ex på din tävlingsdistans och/eller tävlingsintensitet. 24 maj anordnar Team Snabbare en Big Day vid Hellasgården för sina coachingadepter. Du som inte är adept men medlem i Team Snabbare IF också kan vara med. Är du inte medlem så kostar dagen 300 kr och då ingår medlemskap i TSIF. Det blir ett sätt att göra viktig träningsdag lite mindre dramatisk och lite mer trevlig.

Läs mer

Så får du rätt timing när du simmar
Timingen i simningen är avgörande för att du ska kunna utvecklas, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. Timingen är en grundbult i din simteknik. Det är så klart mycket bra att du fokuserar på olika tekniska detaljer och finslipar dessa. Men om du inte har rätt timing så ger förbättringarna av alla andra tekniska detaljer inte lika stor effekt.  

Läs mer

Röda Havet 2020 - favorit i repris!
Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Röda Havets kristallklara och varma vatten 30 okt - 13 nov 2020! Välj mellan första veckan (30 okt - 6 nov), andra veckan (6-13 nov) eller 14 dagar. Under en magisk vecka (eller två) bor du på en modern och bekväm båt (Liveaboard) i ett guppande träningsparadis tillsammans med Team Snabbares populära och erfarna tränare och trivselskapare.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.

Läs mer

Månadens citat

"Mycket fin resa med bra upplägg, fantastisk cykling, trevlig stämning och bekvämt boende. Kan varmt rekommenderas."


Kristoffer Lindberg, som var med Team Snabbare och cyklade berg på Gran Canaria, i januari 2020.

Fler borde cykla i coronatider
I en artikel i engelska The Guardian föreslås att fler borde cykla, i dessa coronatider. Varför? För att träning och frisk luft är nyttigt, och för att cykling är ett hälsosamt sätt att ta dig dit du ska (t ex till jobbet) utan att behöva vara närmare någon annan än en meter eller två - till skillnad mot i kollektivtrafiken.

Läs merKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.