Team Snabbares Nyhetsbrev 7 juni 2016

Team Snabbares Nyhetsbrev 7 juni 2016

2016 juni 07

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej! Sommaren är äntligen här och Team Snabbare anordnar massor med roliga och utvecklande aktiviteter och kurser för dig som vill komma vidare med din simning, cykel, löpning eller yoga. I det här nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om hur du ska du träna enarmssimning Demont, när och var du kan träna simning med coach Ulf Hausmann i sommar, hur du släpper handbromsen när du springer, om den efterlängtade nya yogaresan till Koh Samui, Thailand i vinter (ja, efter sommar kommer hösten, och sedan vintern - och då vill du dit), när och var du kan yoga i sommar. Dessutom två toppenerbjudanden på XTERRA 13 augusti, för dig som vill köra triathlon i skogen.
Förhoppningsvis bringar detta brev lite inspiration inför din träning och dina äventyr i sommar och höst.

Vansbrosimträning - och simsafari

Ikväll kan du simträna inför Vansbrosimningen och prova våtdräkter, under ledning av Ulf Hausmann och i samarbete med Actic Högdalen och Tri Spot. Vid Hellasgården. Imorgon kan man vara med på Simsafari i Dreviken. Och sådär fortsätter det under sommaren, med en massa tillfällen för den som vill utveckla sin teknik eller simträna med coach och bra sparring.
Läs mer

Ny yogaresa till Thailand, 12-20 dec

Du har kanske hört ryktas om att denna resa skulle komma. Och nu kommer den. Lagom tills hösten gått över till råkall vinter har du chansen att åka på en fantastisk yogaresa till Vikasa Yoga Retreat på Koh Samui i Thailand, med Marika Török och Pål Török som ledare. Resan passar dig som vill börja med yoga, eller för dig som vill fördjupa din yoga och få mer förståelse för vad yogan kan ge dig. Och för dig som vill uppleva trevligt sällskap och underbar mat i en fantastisk miljö. Du kan boka bara retreatet (och sy ihop din egen resa) eller inklusive resa dit och hem.
Mer info och bokning

Så tränar du Demont
Många övar på sin simteknik med hjälp av olika övningar, för olika specifika simmoment. Det är bra. Ännu bättre blir det när du vet hur en viss övning ska utföras på bästa sätt, eftersom det först är då som du får den önskande effekten. Här visar och berättar Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann hur du ska simma enarmssimningsövningen Demont.
Läs mer

Träna trailtriathlon i sommar
Allt fler upptäcker njutningen och utmaningen med att cykla och springa ute i naturen istället för på asfalt och i trafiken. För dig som vill testa triathlon i skogen finns såklart tävlingen XTERRA Sweden 13 augusti vid Hellasgården, men också många träningsevent innan dess. Ett tecken i tiden är t ex att populära Sickla Triathlon nu sökt sig bort från de farliga gatorna och istället blivit Älta Trail Triathlon. Varje onsdag går träningstävlingen vid Strålsjön i Nackareservatet i Stockholm, i samarbete med Vitamin Manager. Simma 300 meter, cykla 5 km tekniskt enkel mountainbike och spring 3 km i skogen. Enkelt och vansinnigt kul! Vill du testa XTERRA-banorna för cykling och löpning finns också chansen nästan varje vecka, men olika tider. Båda dessa träningsevent är gratis.
Älta Trail Triathlon - varje onsdag
XTERRA Träningsevent - Hellasgården

Veckans citat 1
"Tusen tack för en mycket bra och lärorik kurs. Den var verkligen en ögonöppnare och jag lärde mig massor. Jag måste dock erkänna att jag blev mäkta överraskad när jag dagen efter kursen kör mitt vanliga simpass och upptäcker att jag simmar 10 sekunder snabbare över 100 m än vad gjorde innan kursen! Otroligt!
Vi lär nog ses framöver …."
Stefan Gustafsson, efter en filmad simanalys

Fler citat från kursdeltagare simning
Boka simkurser

Sea Camp i Turkiet - "Fantastiskt" om du frågar deltagarna
Team Snabbare Sea Camp - Liveaboard i Turkiet, Tri Worlds flytande träningsresa med boende på båt, blev succé hösten 2015.
På programmet fanns simsafari, crawlteknik, löpteknik, underbar traillöpning, swimrun, paddling, vandring, båtliv, semesterliv och massor av härlig yoga därtill.
Här kan du läsa och se hur det var, och varför deltagarna enigt bedömde denna resa som "fantastisk". Och boka in samma resa i september i år, när det blir favorit i repris.
Läs mer
Till bokningen för 2016

Skogstriathlon solo eller företagslag
Det blir deltagarrekord för XTERRA Sweden i år, då såväl glada nybörjare som flera av världens bästa terrängtriathleter kommer till Hellasgården 13 augusti. Man kan välja mellan sprint- och fulldistans. Sprint är 750 m sim, 15 km mtb och 5 km löp, och fulldistans är dubbelt upp. Man kan välja mellan att köra allt själv eller dela upp jobbet i ett lag om tre (stafett) som kallas Företagsutmaningen. Då ingår även en massa förberedelser och hjälp för alla i laget. Så vill du få dina kollegor att anta Företagsutmaningen (och utmana andra), så kan ni träna ihop och träffas även i sommar. En del av deltagaravgiften går till Läkare utan gränser.
En annan nyhet i år är att det blir en separat trailllöpdag 14 augusti, i samarbete med iFORM och Salming. Välj mellan 5, 10 och 21 härligt kuperade och vackra km. 
Två bra erbjudanden just nu:

  • Bli först i din bransch att anmäla er till Företagsutmaningen - få Silvernivån fritt (värde 7 500 kr)
  • 24% rabatt på begränsat antal platser i soloklasserna.

SommarYoga som gör skillnad
Team Snabbare organiserar tre olika slags yoga i Stockholm under sommaren, med lite olika inriktning:

Alla klasser är donationsklasser. Du betalar det du tycker att det är värt och vad du har råd med. 50% av pengarna går till Läkare utan gränser. Så det du betalar gör skillnad, inte bara för dig själv.
Läs mer

Släpp handbromsen!
Här kan du se en film där Jonas Buud vann ett 100-kilometerslopp i Holland i höstas, på tiden 6 timmar, 22 minuter och 44 sekunder - alltså med ett tempo på strax över 38 minuter per mil i tio mil. Med aktiva armar och fint löpsteg. Team Snabbares löpteknikexpert Per Håkansson skriver här om forskning, armpendling och om de olika löpstilar han delar in i trummisar, minimalister, ropocops, mumier och zombies.
Läs mer

Veckans citat 2

"Om man ser på pulsen så är den konstant 4-5 slag lägre. Och jag kan lova att jag nästan bara njuter nu. 5 slag kan nästan kännas som natt och dag, trots det är tempot högre. :-)
Jag ser en kombination av dina supertips kring tekniken (som gett massor) ihop att strunta i klockan och njuta som receptet för framgång här. Det här är helt kanon och jag är supermotiverad."
Per-Åke Sigbrandt

Fler citat av kursdeltagare löpning
Boka löpkurser 

8 anledningar att yoga
Yoga har en massa positiva effekter på kropp och knopp, nästan oavsett vem som yogar och varför. Här beskriver Team Snabbares grundare Pål Török, coach och yogalärare, ur sitt perspektiv de åtta viktigaste anledningarna för dig som tränar mycket och både vill må och prestera bra.
Läs mer
Aktuella kurser, workshops & klasser

Träningsavbrott på eko-konferens
Natursköna konferensanläggningen Skeviks Gård, utanför Gustavsberg, har tagit sin hälso- och friskvårdssatsning till en nivå som få konferensanläggningar kan mäta sig med. Team Snabbare är med på resan.
Läs merKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.