Team Snabbares Nyhetsbrev 19 oktober 2016

Team Snabbares Nyhetsbrev 19 oktober 2016

2016 oktober 19

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej! På söndag är det dags för VM i terrängtriathlon (XTERRA) på Maui, Hawaii. Här kan du läsa om detta lite mer glada, vilda och äventyrliga småsyskon till Ironman. Som traditionen bjuder går denna vm-final två veckor efter den på Kona. I detta nyhetsbrev kan du läsa mer om svenskarna som tävlar på Maui, om triathlonlegenden Scott Tinley (som också tävlar på Maui) och om vilka som i år är favoriter att vinna Dubbeln, alltså bäst sammanlagd tid på Kona + Maui.
Dessutom träningstips och några erbjudanden på bra träning här hemma i höstmörkret, samt lite inspiration med mer sol och värme på köpet.

Happy Training!

XTERRA-VM på söndag - med två svenska proffs

Två svenskar, Jari Palonen och Sebastian Norberg, tävlar båda i proffsklassen när VM-finalen i terrängtriathlon startar kl 21.00 svensk tid på söndag 23 oktober.
Flera svenskar som tävlar i sina age-groups står också på startlinjen då. Några av dem siktar på pallen, medan andra är nöjda om de kommer runt den hårda högvåge-simbanan om 1,5 km, djungel&bergs-cykelbanan på 30 km mtb och äventyrslöpningen om 10 km riktig trail med ett leende på läpparna efter att ha gett allt. Den episka maui-banan är en upplevelse i sig.

Läs mer
Anmäl dig till XTERRA Sweden
Dags att skaffa coach?

Testa Simträning Deluxe - få halva priset på Triathlondag med simfokus

Aktuellt på simfronten:

 • Simträning Deluxe (kombination av teknikträning och simträningspass) finns nu med tre tillfällen i veckan. Tisdagar 19:30-20:30 max 10 pers, onsdagar 6:45-7:45 max 8 pers, lördagar 7:15-9:00 max 24 pers. Olika typer av abonnemang eller klippkort finns. Se här
 • Teknikcoaching (två tillfällen för dig som är mer avancerad och kanske redan gått på filmad simanalys kursen men vill ha en uppföljning).
 • Den 29:e oktober håller vi en Triathlondag med fokus på simning. Du får 50% rabatt på triathlondagen (ordinarie pris 1495 kr) vid samtidig bokning av ett Simträning Deluxe abonnemang eller klippkort (4 ggr eller 10 ggr). Kod för att få rabatten: WZJS67JUPWVH.

Boka Simträning Deluxe

Jari & Sue goes Maui - läs äventyrsbloggarna

"Det känns verkligen magiskt att var här. Att ha det stora blå havet precis utanför hotellrummet. För att simma så byter man om till bikini och sen går man över gräsmattan ner bland lavastenarna ner i havet. Att få simma med en sköldpadda det första som händer (+ att man får det på bild!!) gjorde inte den redan underbara simningen mindre mäktig" skriver Sue Paz Thunström, en av dem som kvalade in till xterra-vm-finalen på Maui via seger i sin åldersklass i XTERRA Sweden.
Läs Sues blog här

Svenske XTERRA-proffset Jari Palonens projekt "Road to Maui" finns på Instagram @jaripalonen - så du kan följa förberedelser och mer behind the scenes fram till dagen D, nu på söndag 23 oktober när Jari och ett gäng andra äventyrliga svenskar tävlar i VM i offroad triathlon (Xterra).
Jaris senaste filmer

Tinley Talks

Scott Tinley är en av triathlonsportens allra största legendarer, både för sina prestationer och för sina tankar och krönikor t ex i tidningen Triathlete ("Tinley Talks") under många år. Tinley har tävlat i över 400 triathlontävlingar och vunnit nästan 100 av dem, vilket gör honom till en av de tre mest segerrika triathleterna i historien. Han har vunnit Ironman World Championship två gånger (1982 och 1985). Mindre känt är att han även var med och startat off-road-triathlon-vågen för 20 år sedan. 
På söndag kör Scott Tinley XTERRA-finalen på Maui. Han hotar att förbereda sig genom att spela nakenfotboll, precis som för 20 år sedan.
Läs mer

Yoga & öl på Food Village

Senast ut bland höstens yoganyheter är Yoga & öl för stela killar, på Food Village i Sjöstan. En fysiskt stark yoga med klara inslag av Soma Move, som passar alla. Speciellt för killar som känner sig för stela för att gå på vanlig yoga. Killar som kanske tränar för lite rent allmänt. Eller som gärna dammar iväg en ironman men som samtidigt har problem att få på sig strumporna på morgonen. Och som känner att det är dags att göra något åt det. Klasserna leds av Pål Török, yogalärare, soma move-instruktör och triathloncoach. Efter klassen ingår en öl (eller smothie) i baren.
Söndagar: 18.00-19.15

Mer info och bokning

Klippkort på utveckling

Team Snabbare lanserar en rad spännande träningsnyheter. Eller vad sägs om att du nu kan köpa/boka:

 • Årskort, halvårskort eller klippkort på populära Simträning Deluxe
 • Coaching på tre nya smarta och prisvärda nivåer: Bas, Plus & Säsong
 • Klippkort på Teknik
 • Klippkort Yoga 
 • Dessutom kan du köpa ett årskort på Actics alla Stockholmsanläggningar för under halva priset

Mer info
OBS! Vi har haft tekniska problem, som gjort det svårt att boka dessa tidigare. Nu ska dock allt vara löst. 
:-)

Yogaresa till Thailand, 12-20 dec

Nu är det sista chansen att boka vårt fantastiska yogaresa till Vikasa Yoga Retreat på Koh Samui i Thailand, med Marika Török och Pål Török som ledare.
Resan passar dig som vill börja med yoga, eller för dig som vill fördjupa din yoga och få mer förståelse för vad yogan kan ge dig. Och för dig som vill uppleva trevligt sällskap och underbar mat i en fantastisk miljö. Simmöjligheterna på plats är förträffliga, dessutom. 

Mer info och bokning

Så simmar du snabbare

De flesta vill lära sig att simma snabbare. I teorin är det enkelt, skriver här Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann.
Gör bara så här.

Vill du bli stark & snabb?

Är ditt mål att kunna springa snabbt, länge och känna dig stark när du gör det? Då är det bra att jobba med basen, att helt enkelt se till att bli stark och snabb. Med oss gör du det inomhus på Bosön, i liten grupp och med två kvalificerade coacher till din hjälp.
Start: Lör 31/10 kl 18:30.

Mer info och bokning

Vuxenkollot på Mallorca - en fantastisk upplevelse!

En av frågorna i deltagarenkäten efter Tri Mallorca 2016 var "Skulle du kunna rekommendera denna träningsresa till en vän eller kollega?". ALLA som svarade på enkäten svarade Ja på den frågan. Varför är vuxna människor så lyriska och återkommer år efter år till denna Sveriges mest populära träningsresa för triathleter? En del av svaret finns kanske i att man får vara barnsligt hängiven i en vecka eller två. För det är vuxenkollo för triathteter och andra träningsglada människor det handlar om.

Läs mer
Till bokningen för 2017

Åre Extreme Challenge för tjejer

Är du eller någon du känner en tjej som

 • inte backar för en utmaning 
 • helst tränar ute 
 • gillar idén av att springa, cykla eller paddla 

Då kan eventet ÅEC för tjejer: Bildspel & Frågestund den 17 november kl. 19:00 – 21:00 i Stockholm vara intressant. Bokning via Facebook event (sök “ÅEC för tjejer”). Fika och tilltugg ingår. 
Läs mer

Veckans citat

"Jag är jätteglad att du har hjälpt mig, bättre tränare kunde jag inte haft?!
Tufft kommer det garanterat bli men nu övar jag på att navigera så jag slipper förlänga simningen genom att simma snett?."

Anna-Maria Holtsjö, som lärde sig crawla ca 2 månader innan LED, Loftahammar Endurance Day, och klarade crawla hela 9 km på detta lopp!

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.