Team Snabbares Nyhetsbrev 24 augusti 2017

Team Snabbares Nyhetsbrev 24 augusti 2017

2017 augusti 24

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
I detta nyhetsbrev hoppas vi att du hittar aktiviteter som får dig att utvecklas, ha roligare och må bättre genom träning med både förnuft och känsla. Hösten är här och därmed en liten chans till nystart. Inspiration följer.

Happy Training!

Deluxelördag 16/9 

16 september kl 07.15 börjar vi med att simma deluxe med coach Ulf Hausmann i Högdalen, därefter yoga för simmare med Pål Török, föreläsning om mental träning och lunch. Vi avslutar med Swimrun Obstacle i Drevviken, inklusive fika och samvaro. Låter det kul? Häng med!

Läs mer

Äntligen höstsimning Deluxe igen

Flera gånger i veckan hela hösten, vintern och våren kan du Simma Deluxe i Högdalsbadet i Stockholm, med professionell tränare på kanten samt de gladaste simmarkompisarna som tänkas kan.
Vi simmar dessa tider, fr o m september: 
Tis 19:30-20:30
Ons 06:45-07:45
Lör 07:15-09:00 (med möjligt tillägg för Yoga 09.20-10.35)
Du kan boka ett eller flera pass (klippkort) en eller flera av dessa tider. Eller skaffa abonnemang där allt ingår närmaste halvåret eller året.

Höstnytt: Baskurs i Yoga

Sjöstadens Yoga drar igång höstschemat, och en av nyheterna är att det blir en Baskurs i Yoga på söndagar kl 17.00-18.30 med Pål Török.
Kursen riktar sig till dig som antingen vill börja med yoga, eller som vill gå djupare in i yogan och lära dig grunderna ordentligt. Deltagarna kommer att gå igenom de olika grundpositionerna, andningsövningar och meditation, och få individuell återkoppling. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet, eller känna dig smidig eller yogisk. Är du stel som en pinne men vill försöka göra något åt det, så kan detta vara ett bra sätt. Och även om du yogat länge, kan det vara bra att gå denna baskurs som repetition eller nystart.
I övrigt känner man igen sig på höstschemat för Sjöstadens Yoga, även om det utlovas en del Yoga Intensiv-helger och andra överraskningar.

Läs mer

Löpteknik med Mattias & Per
Under ledning av Team Snabbares professionella löptränare Mattias Weineson respektive Per Håkansson får du under 2,5 timmar lära dig allt om hur du springer effektivt så att du kan springa snabbare och längre samtidigt som du minskar belastningen på knän och höfter. Allas löpsteg filmas och analyseras. Allt vi går igenom när det gäller teknik och styrka får du samlat i ett kursmaterial.
Mattias utgår från Trispot, Hammarby allé 146, närmast söndagen 24/9 kl 10:00. 
Per startar sina kurser från Selma Deli på Jaktgatan 4 i Norra Djurgårdsstaden. Och är lite snabbare i starten. Nästa tid är redan söndagen 17/9 kl 10:00.

Mer info och bokning

Dags att staka ut nya mål?!

Är det viktigt för dig att nå ett mål med din träning? Är målet så svårt att nå att en coach verkligen skulle öka chansen att lyckas? Om svaret är ja, så återstår bara frågorna: Har du råd och är det värt det? Är svaret Ja även där, så är kanske Team Snabbares Coachingtjänst något för dig.
Läs här ett axplock av vad några av våra adepter har åstadkommit denna säsong eller planerar framöver.
Läs mer

I huvudet på huvudcoachen

- Jag funderar ibland på vad som avgör ifall en prestation gör oss glada och lyckliga. Den känslan man får när man har gjort något speciellt. Oftast kopplas en prestation och graden av tillfredsställelse till konkreta mätbara mål, menar Team Snabbares head coach Ulf Hausmann.
Läs mer

Simcamp Deluxe Höstlovet

Sex simpass Deluxe. Totalt närmare sju timmars coachledd simträning under höstlovet, v 44, det är vad som bjuds under Simcamp Deluxe Höstlovet. Simcampen ger dig möjlighet att få en simboost genom att träna teknik och olika serier i låg- och mellanintensiv fart. För att utmana dig lägger vi in enstaka högintensiva inslag i form av lagkapp och korta och hårda intervaller. Teknikträning ca 15-20 min under alla pass, med professionell coach på kanten, så du utvecklas maximalt. 

Mer info

Gymdags? Billigaste Actickortet här!

Årskort på gym (alltid med gruppträning och ibland även med bad) hittar du hos Actic. Välj mellan två riktigt prisvärda alternativ genom Team Snabbare: Stockholmskortet (19 Actic-anläggningar runt om i Stockholm) för 295 kr/mån, eller Maxkoret (100 anläggningar över hela Sverige) för 350 kr/mån.

Läs mer

Sista uthomhusYoga för sommaren

Sommarens sista tillfällen att yoga utomhus blir dessa:

  • Lör 26 Aug kl 09:45 - Yoga för simmare o atleter, Hellasgården
  • Mån 28 Aug kl 17:30 - Yoga för stela, Hammarbybacken
  • Tor 31 Aug kl 18:30 - ToppYoga i Hammarbybacken

Yogan passar alla, så kom som du är. Klasserna leds av Marika Török (ToppYoga) samt Pål Török (Yoga för simmare, samt Yoga för stela) och sker utomhus om vädret tillåter. Aktuell info på Sjöstadens Yogas facebooksida.

Mer om Sjöstadens Yoga

Lär dig MTB - eller slipa rundtrampet

Aktuellt på cykelfronten:

  • Lör 23 Sep kl 10:00 - MTB Kurs Steg 1 - Sjöstan
  • Lör 23 Sep kl 14:00 - Rundtrampsanalys, tröskeltest och träningsprogram - Sjöstan
  • Lör 14 Okt kl 14:00 - Rundtrampsanalys, tröskeltest och träningsprogram - Sjöstan
  • Sön 15 Okt kl 10:00 - MTB Kurs Steg 2 - Sjöstan

Mer om Team Snabbares cykelverksamhet

Sim- & yogaäventyr på Maldiverna

Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Maldivernas kristallklara atoller 3-12 feb 2018! Under en magisk vecka bor du på en båt (Liveaboard) i ett tropiskt träningsparadis tillsammans med Team Snabbare och Sjöstadens Yogas populära och erfarna tränare och trivselskapare Pål Török (simning och yoga), Ulf Hausmann (simning) och Marika Török (yoga).
Du kommer hem med ett lugnt och lyckligt sinne samt med bättre kroppskännedom, kroppskontroll och simteknik. Allt inhämtat i fantastisk miljö såväl ovan som under ytan!

Mer info

Triathlondag med simfokus 18/11

Boka in 18/11 2017. Du ska vara i Högdalen då, kl 07.15-19.15. För då är det triathlondag med simfokus. Och det vill du inte missa. Du får massor av tekniktips, blir filmad och kör roliga och givande simpass. Dessutom två föreläsningar och backintervaller med löpteknikfokus på Högdalstoppen. 

Läs mer

Simma och/eller Yoga i Parga

2-9 oktober kan du hänga med på simresa eller yogaresa till Parga i Grekland, med Ulf Hausmann, Pål Török och Yoga Marika som ledare. Du väljer själv hur mycket du vill simma respektive yoga varje dag. En del gör bara det ena eller det andra, och en del gör både och. Du väljer själv varje dag. OBS! Sista platserna!

Mer info

Veckans citat löpning

"Jag har nu sprungit ett tag i den nya tekniken och det går så himla bra! Mina långa pass kör jag nu i en fart som är en minute snabbare per km än innan, utan att jag känner mig att jag anstränger mig för mycket för att hänga på. Det här med stegfrekvens 180 är pur magi.
Tack så mycket för alla tips, kan verkligen se skillnaden nu och det känns super roligt!"

Hälsningar,
Nurit

Fler citat av kursdeltagare löpning

Team Snabbare IF

Nu kan man bli medlem i Team Snabbare IF för 300 kr per år. Då ingår 200 kr att boka kurser/pass/träningstillfällen för (avdragsgillt som friskvård). Du kan även tävla för klubben om du vill. Medlemskap i annan klubb är inget hinder. Här några vanliga frågor och deras svar:
Måste jag prestera på viss nivå för att få vara med? Nej
Måste jag tävla för att få vara med? Nej
Måste jag gilla att träna och vilja ha kul med andra för att få vara med? Ja, där är vi stenhårda. :-)
Varmt välkommen till Team Snabbare IF!

Mer info

Veckans citat simning

"Hej Ulf - och stort tack! Du har varit en lysande lärare och jag kommer garanterat att fortsätta simma. Med tanke på att jag ALDRIG hade crawlat innan jag började kursen är jag mer än nöjd med resultatet."
Gunnar Jägberg, som gick Crawlkurs för nybörjare.

"Det har varit superkul och lärorikt. Jag kommer definitivt att rekommendera denna kurs till vänner och bekanta."
Theodor Holmer

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.