Team Snabbares nyhetsbrev 25 februari 2019

Team Snabbares nyhetsbrev 25 februari 2019

2019 februari 25


Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
I detta nyhetsbrev kan du läsa om hur simningen i swimrun skiljer sig från vanlig simning, och hur du ska träna och tänka för att få till den styrka som krävs för att klara simning med dasslocksstora paddlar och dolme med megaflytkraft. Du kan också passa på att boka en rejäl simboost - Simcamp Deluxe Påsk, där vi simmar med coach åtta dagar på raken. Och läsa om varför sim- och yogaresan till Maldiverna nyligen antagligen var den bästa träningsresan i Team Snabbares historia. Apropå resor, om du tänkt åka med oss till Mallorca i vår är det hög tid att boka nu - för strax stänger anmälningen till det tioårsjubilerande vuxendagiset med extra allt. 

Happy Training!

Skaffa styrkan för swimrun
Förenklat menar Ulf Hausmann att löpningen under swimrun framför allt kräver kondition och simningen ffa styrka, i och med att de flesta nu använder stora paddlar och dolme med mycket flytkraft. I detta blogginlägg går han igenom hur du ska träna och tänka för att bli bra på swimrunsimning.

Läs mer

Delfinsim, solyoga & obebodda öar
Årets resa till Maldiverna, 2-10 februari, med boende på båt, var kanske den bästa träningsresa som Team Snabbare någonsin genomfört. Åtminstone om man ska döma av upplevelserna och stämningen ombord. Ja, träna fick vi ju också göra. Flera timmar om dagen. Men det här var så mycket mer än så, av deltagarnas betyg att döma.

Läs mer & kolla filmer

Simcamp Deluxe Påsk, 8 dagar i rad
Åtta coachade simpass och 10,5 timmars simning inkl filmning och personlig feedback. Det är vad som väntar under Simcamp Deluxe Påsk. Ta chansen att boosta dig själv med bättre teknik och högre fart. Dessutom brukar det vara väldigt trevligt.

Läs mer & boka

Tri Mallorca X - snart stänger anmälan
Har du tänkt hänga med så är det hög tid att boka nu, för snart stänger anmälan till 10-årsjubilerande vuxendagiset med extra allt, alltså Tri Mallorca, Sveriges mest uppskattade träningsresa för triathleter och andra som gillar att bli trötta, bruna och lyckliga i gott sällskap och vacker miljö. Du kan välja mellan 7, 11 och 14 dagar i träningsparadiset. Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Jönköping, Sundsvall, Skellefteå och Umeå. 

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

Filma dig till bättre löpteknik
Nästa tillfälle för Teknikcoaching med filmad löpanalys är söndagen 14 april kl 10.00-11.30. Det här är ett bra tillfälle att få en intensiv boost av din löpteknik, där professionelle löptränaren Tomas Granberg börjar med att filma dig ur olika vinklar. De söndagar det inte är filmad löpanalys, går istället Löpträning Deluxe samma tid och från samma plats. Inget krav på fart utan upplägget anpassas efter deltagarna i gruppen. Samling vid utegymmet, strax nedanför Eriksdalsbadet.

Läs mer

Team Snabbare IF - din klubb!?!
Medlemskapet kostar 300 kr per år, varav du får tillbaks 200 kr i träningscheckar. Därtill en massa rabatter på träningstjänster och sociala träningsevenemang. Härnäst åker vi en helg till Uppsala t ex.

Läs mer

Ny nybörjarcrawlkurs
30 mars börjar en ny Crawlkurs intensiv, för nybörjare, där du i liten grupp på max 8 personer lugnt och metodiskt lär dig utvecklas i att simma crawl under tre tillfällen. Du förbättrar ditt vattenläge, får ordning på andningen och får till ett bra drag i vattnet. 3 lördagar i rad. 90 min per gång. 4,5 timmar totalt. Lördagar kl 08.00-09.30. Nästa gång: 30 mars, 6 & 13 april 2019.

Läs mer

Vi kompenserar våra ledares resor till 110 % så att de blir klimatpositiva
Team Snabbare ser till att träningsresan söderut till sol och värme blir klimatpositiv för våra ledare på plats. Du som deltagare kan göra detsamma om du vill. Här beskriver vi hur vi gjort och varför. Vad våra deltagare gör är deras eget beslut, men vi hoppas kunna inspirera till både träningsglädje, påfyllning av sol och värme - och ett bättre klimat. 

Läs mer

Teknikcoaching med filmad simanalys i Farsta
Ta chansen att få en intensiv boost av din simteknik, där du först blir filmad ur tre olika vinklar. Sedan blir det simteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle simtränaren Ulf Hausmann. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din simning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Nästa tillfälle: 7 mars kl 20.30-22.00.

Läs mer & Boka

Periodisera träningen efter mensen
Forskningsresultat visar att styrketräning under menstruationscykelns första två veckor har bättre effekt på muskelkraft, muskelstyrka och muskelmassa jämfört med träning de sista två veckorna. Team Snabbares huvudcoach Pål Török skriver här om hur du som kvinna kan använda ny kunskap i din träningsplanering, oavsett om du tränar för att må bra eller prestera bra.

Läs mer

Därför är bensparken viktig
Många triathleter och swimrunners undrar: Hur viktig är bensparken egentligen? Varför sparkar vi? Hur mycket ska vi sparka om vi ska använda benen till annat direkt efter simningen? Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann ger i det här blogginlägget några svar.

Läs merKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.