Team Snabbares nyhetsbrev 25 januari 2018

Team Snabbares nyhetsbrev 25 januari 2018

2018 januari 25

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!


I vinterkylan kommer här ett nyhetsbrev med värmande träningsglädje och inspiration. Läs om hur du kan orka mer genom att andas rätt, vad "Svensk Triathlon" egentligen är, samt låt dig bli inspirerad till att utvecklas vidare inom simning, cykel, löpning, triathlon, swimrun och yoga.
Kanske är det också dags att drömma sig bort till varmare tider och platser? 3 februari drar drygt 20 glada ner till Maldiverna för att bo på båt, simma, yoga och snorkla. I april-maj kan du fortfarande hänga med oss till Mallorca, och i oktober till Parga, Grekland!

Happy Training!

Andas rätt & orka mer 
Vad är det för likheter mellan filmen Det stora blå (om fridykning) och kenyanska marathonlöpares löpsteg? Svaret ligger i kopplingen mellan diafragman och höftböjarmuskeln. Läs mer i Pål Töröks vindlande genomgång av sammanhangen mellan djup andning, avslappning, syresättning, energinivå, god hållning, halvfyllda vattenglas, överfyllda kolhydratförråd, tennisbanor med lungor och yogans historia.
En praktisk övning finns som bonus.

Läs mer

Förbundet svarar Thorén om uttagningskritiken
Är det de bästa som får åka med på triathlonförbundets landslagsläger, eller vilka uttagskriterier gäller egentligen?
Efter att inte ha blivit tillfrågad denna gång heller, skrev Annie Thorén (som vunnit flera SM-guld de senaste åren på olika distanser samt även placerat sig internationellt) ett inlägg på sin facebooksida, som väckte mycket debatt. Hon skriver att hon inte fått frågan "precis som 4-5 andra av Sveriges bästa Triathleter". Kommentarer följde, med ord som "pinsamt", "galet", "inkompetens" och "politisk rappakalja". Samt ett ifrågasättande av ifall förbundet själv prioriterar långdistans, i likhet med så många av utövarna.
Förbundet svarade sedan på kritiken, utan att man kanske blev så väldigt mycket klokare på vilka uttagningskriterier som faktiskt gällde. På långdistans prioriterar i alla fall förbundet långdistans-VM 14 juli 2018 i Middelfart/Odense, Danmark.
Ordet "Ironman" lyser helt och hållet med sin frånvaro i förbundets styrdokument Svensk Triathlon 2020.

Läs mer om bakgrunden och vad "Svensk Triathlon" egentligen är

Triathlondag med simfokus - igen!
Boka in 7/4 2018. Du ska vara i Högdalen då, kl 07.15-19.15. För då är det triathlondag med simfokus. Och det vill du inte missa. Du får massor av tekniktips, blir filmad och kör roliga och givande simpass. Dessutom två föreläsningar och backintervaller med löpteknikfokus på Högdalstoppen. 

Se filmen från senast, läs mer & boka

Aktuell simning - även i Farsta
Vi testar att hålla våra Deluxesimningar även i Farsta simhall - sista tillfället för denna första testrunda är ikväll 25:e januari kl 20:30-22:00. Fokus då blir på aerob uthållighet, men med inslag av andra simsätt och som alltid med mycket individuell teknikfeedback från coach Ulf Hausmann. Här ett axplock aktuella simerbjudanden:

Tri Mallorca våren 2018

Lider du av svår Mallislängtan så här på vintern? Då är det dags att göra något åt saken. Häng med oss på populära träningsresan Tri Mallorca i vår! 
Är du redan bokad så är det nu hög tid att boka hyrcykel, ifall du inte tar med egen, för redan nu är det svårt att hitta hyrcykel till våren på ön.
Fyra olika modeller finns f n att välja mellan, en Specialized, en Cannondale och två Merckx, varav en med discbromsar. Du kan också boka olika utflykter och kläder, t ex:

Månadens citat, yoga

"Examensdag på höstens yogakurs. Nu kommer jag kolla säsongens vinterstudio upp och ner. Rörligare. Starkare. Nyfiken. Mindre stressad. Utmanad. Lyhörd. Tack underbara Pål Török & Marika Török för ett helt pärlband med ljuvliga söndagar att surfa på hela hösten. ❤️🙃🙌🏻 #sjöstadensyoga"

Annika Callerud

Lördagar Deluxe - så är det!
Vad är det där som Team Snabbare håller på med på lördagarna? Kolla filmen så ser du hur det var just lördagen 9/12, en helt vanlig lördag deluxe.
Vi börjar simma 07.15, då vi har hela hallen för oss själva i nästan två timmar. Coach Ulf Hausmann gör oss starka, snabba och slipar tekniken vass. Ingen lördag är den andra lik. Sedan är det yoga för simmare med Pål Török. Där blir vi ännu starkare, rörligare - och hittar dessutom lättare andningen, avslappningen och vårt inre fokus.
Efteråt brukar vi fika och spela brädspel. Livet handlar ju om balans.

Läs mer

Spring in våren
Aktuellt på löpfronten:

Månadens citat, simning

"Att se sig själv simma på film, och få Ulfs observationer löpande under kursen var helt suveränt. Det var lätt att anamma den rätta tekniken då jag fick se mig själv ”före och efter”, vad som var rätt och fel gällande tekniken i simningen. Initialt när jag anmälde mig till kursen vågade jag aldrig drömma om att kapa mina simtider med minuter, vilket jag har gjort!"

Magnus Baer, som efter Teknikcoaching simning, nu simmar 2 min snabbare på 1000 m och 5 min snabbare på 2000 m.
Fler citat från deltagare simning

Trampa bättre - eller till skogs
Kanhända lockar vintern fram en längtan efter att få cykla utomhus igen? Extra länge kan du cykla i skogen, utan trafik och mer lekfullt än på landsväg. Kanske dags att gå en kurs i MTB? Eller öva upp rundtrampet, alltså själva cykeltekniken du repeterar så många gånger när du kör längre distanser? En liten effektivitetsförbättring varje varv kan ge stora vinster i långa loppet.

Starta om med en yogaintensiv
En yogaintensiv är ett sätt att under en helg fördjupa sig såväl fysiskt som mentalt i yoga. Att stanna upp och reflektera, att grunda och centrera sig, samt att även utmana sig själv en smula och sedan sträcka ut och slappna av fullständigt. Efter den fullbokade intensiven under mellandagarna, finns nu ytterligare två möjligheter att vara med under våren. Dels 16-18/2, dels 13-15/4, som båda går dessa tider (med lite olika fokus):

  • Fredag kl 18.00-20.30 (2,5 tim)
  • Lördag kl 13.00-15.30 (2,5 tim) 
  • Söndag kl 9.30-13.00 (3,5 tim, inkl lunch)

Läs mer & filmen från intensiven senast
Boka

Tränings- och tävlingkläder

 

Mer friskvård åt folket

Har du friskvårdsbidrag att nyttja från jobbet? Grattis. Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos Team Snabbare? Vi är anslutna till  friskvårdsportalerna Actiway och ePassi Min Friskvård.
Aktuellt att boka


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.