Team Snabbares nyhetsbrev 25 oktober 2019

Team Snabbares nyhetsbrev 25 oktober 2019

2019 oktober 25

Hej!
Senaste veckorna har bjudit på spektakulära världsrekord på marathondistans. Dels slog kenyanskan Brigid Kosgei det gällande rekordet för kvinnor med över en minut när hon med 2.14.04 segrade i Chicago Marathon. Dels blev landsmannen Eliud Kipchoge först i världen under 2 timmar, när han med hjälp av 41 harar och paceingbil sprang ett marathon på 1.59.40 i Wien.
En massa svenskar har också tävlat i Ironman i Kona, Hawaii, nyligen. Några bröt, andra segade sig i mål i nattens mörker och åter andra slog till med riktigt bra tider i blåsten och värmen. För svenskhoppet Patrik Nilsson slutade det med brutet lopp, dessvärre.
Nu i helgen är det terrängtriathlonens motsvarighet XTERRA som har sin VM-final på grannön Maui. Här kan du läsa om ett par av svenskhoppen dit, samt få annan träningsinspiration till egna framtida bravader.
Dessutom får du lära dig om några av skillnaderna i hur vinnare/nöjda tänker jämfört med förlorare/missnöjda. Väl värt att läsa. 
En del alternativ till cykelresan till Mallorca börjar ta slut, så passa på att boka medan du kan få det du helst vill. OBS! Gäller även hyrcyklar. Eller varför inte boosta cykelträningen redan i januari, med en drömvecka av varm bergscykling på Gran Canaria?!

Sist men inte minst vill vi puffa för att boka in tiden för Team Snabbares öppet hus hos Cykelcity i Stockholm, lördag 30 november kl 11-14. Där får du snacka cykelträning inomhus på trainer, i velodrom i Falun (resa på gång) eller utomhus i vinter eller i vår. Dessutom: snacka om och kläm på dina drömprylar - och få sjukt bra deals på allt möjligt träningsrelaterat vid köp eller bokning på plats där och då. Mer om det senare.

Happy Training!

Sue vill vinna XTERRA på söndag
Sue Paz Thunström är åter på Maui för VM-finalen i terrängtriathlon, XTERRA, precis som för tre år sedan. På söndag har hon tänkt vinna sin åldersklass. För Sue har antalet träningstimmar hittills i år varit fler än antalet arbetstimmar. Hon är en 34 årig kvinna som valt att lägga nästan alla sina pengar och all sin tid på att sporta och resa. Hon har tävlat som elitcyklist senaste två åren i Sverige, plus äventyrsrejsat. Det här blir hennes blott fjärde XTERRA-tävling. Ett kval och ett VM 2016, och nu samma sak igen.

Läs mer

Viska är en fakking rebellrockstar!
Theresia Viska ska tävla i VM-finalen för terrängtriathlon, XTERRA, på Maui nu på söndag. Hon beskriver sig själv som en "i grund och botten rädd, hispig kärring, men även såna kan träna och tävla mountainbike, jag lovar". I blogginlägget skriver hon bland annat om förälskelse i skogen, dålig träning, kass självbild, ojämlikheten i sporten, de riktiga hjältarna, mens, kvalitetsträning och så själva VM också. Väl värt att läsa!

Läs mer

Tänk som en vinnare, bli en vinnare
Team Snabbares triathloncoach och huvudtränare i simning, Ulf Hausmann, skriver här om det som skiljer högpresterande atleter från dem som presterar lägre eller under förväntan. Allt utifrån vad årets manlige Ironmansegrare Jan Frodeno sa efter loppet när han nyligen vann Ironman Hawaii på ny rekordtid.

Läs mer

Mallis i påsk - 7, 10 eller 14 dagar?
2020 kan du välja mellan tre smaker på vår påskträningsresa till Mallorca: Bike Mallorca, Tri Mallorca och JuniorCamp. Alla med extra allt, t ex fler guider och ledare än någon annan svensk cykelresa vi vet om. Allt för att det varje morgon ska finnas en grupp som är perfekt för dig. 

  • Bike Mallorca - eller Bike Camp Mallorca om du vill - är standardalternativet, för dig som åker med för att cykla. Här ingår också after-bike-yoga, så du ökar chansen att orka mer och hålla dig pigg hela resan. https://teamsnabbare.se/collections/bike-mallorca
  • Tri Mallorca - eller Tri Camp Mallorca om du vill - är ett valbart tillägg, för dig som vill lägga till personligt coachad teknikträning och upplevelseträning i simning, löpning och swimrun. https://teamsnabbare.se/collections/tri-mallorca
  • JuniorCampen - eller Junior Camp Mallorca om du vill - är för barn och ungdomar 5-17 år, med massor av träning och kul ihop med dedikerade och erfarna ledare. Gäller för dig som åker med minst en vuxen. Lägre pris om du dessutom bor i extrasäng. https://teamsnabbare.se/pages/juniorcamp-mallorca

Läs mer & boka

Välj rätt hotell på Mallorca
Oavsett om du väljer en- eller tvåveckorsalternativet på Sunwing Alcudia Beach, eller 10-dagarsalternativet på Astoria Playa, så bor du på ett extra fint hotell (4,5 stjärnor), med lite högre standard, bättre betyg och högre kundnöjdhet än andra cykelresor erbjuder till Mallorca. Båda hotellet är utmärkta cykelhotell, med riktigt bra mat. Här lite om skillnaderna:

  • Sunwing Alcudia Beach är ett populärt 4,5-stjärnigt hotell som ligger direkt på stranden och har tilldelats Stora Barnsemesterpriset 2019 för bästa familjehotell på Mallorca. Här sker också morgonsamlingen inför dagens cykling, samt yogan på eftermiddagen. Men det är inget krav att bo här för att delta. JuniorCampen sker på Sunwing, och då är det ett krav att bo där för att kunna delta.
  • Astoria Playa är ett 4,5-stärnigt vuxenhotell av hög klass, som tilldelats Customer Choice Award för hög kundnöjdhet. De satsar på bl a lugna och kulinariska matupplevelser. Hotellet har också en 25-meters utomhuspool, där större delen av simningen för Tri campen kommer att ske. Det är dock inget krav att du bor på detta hotell för att delta.

Självklart är denna, liksom alla våra andra resor, klimatkompenserad till 110%.

Läs mer om vad som ingår i resan
Läs mer om priser och alternativ

Guide till bästa vägen, vyn & kaffet
Oavsett vilket hotell du väljer, så ger dig 16 heltidscykelguider ett oöverträffat antal cykelgrupper (minst 10 olika grupper varje morgon). Du hittar alltid en grupp som har lagom fart och distans för dagen. Du kan bestämma dig på morgonen för vad som blir bäst just idag. Guiderna hittar bästa asfalten, bästa vyerna och bästa kaffet på ön.

After-bike-yoga ingår i priset, liksom möjlighet att lägga till för massage, individuell coachning, sjukgymastbehandling, nålbehandling eller liknande du behöver för att inte missa någon cykeldag eller behöva känna dig onödigt sliten. 

Vill du lägga till Triathlonpaketet så får du personligt coachad teknikfeedback inom löpning (med Mattias Weineson som ansvarig) och simning (med Ulf Hausmann som ansvarig), och även chansen till äventyrssimning, swimrun, trailrun och växlingsträning.

Mer om guider och andra ledare
Mer om vad som gör resan speciell

Sista chansen att boka Gran Canaria
Den episka resan till cykelparadiset Gran Canaria 17-24 januari 2020 har bara två platser kvar. Använd koden GranCan450 för att få 450 kr rabatt.

Till Gran Canaria åker man framför allt för att man gillar att cykla i berg och vackra landskap, i sol och värme även vintertid. Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Gran Canaria är perfekt för dig som vill få många vackra, varma mil och höjdmeter i benen under vintern.

Det är utmanande och precis lagom varmt. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister. Allt för att kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också, i form av Pål Török, Rickard Schuber och Jens Lindström.

Läs mer & boka

Patrik bröt, Frodeno slog rekord
Nej, det blev ingen pallplats för Patrik Nilsson i Ironman-VM 2019. Efter överhettning, kramper och magproblem fick han bryta efter ungefär halva löpningen. Bröt gjorde även senaste två årens herrsegrare Patrick Lange, Tyskland. Istället blev det hans landsman Jan Frodeno som vann herrtiteln, på nya rekordtiden 7:51:13. Damernas proffsfält vanns av tyskan Anne Haug på 8:40:10.

Läs mer

Teknikcoaching med filmad löpanalys i november
9 november kl 09.45-11.15 går nästa intensiva boost av din löpteknik, där vi börjar med att filma dig ur olika vinklar. Sedan blir det löpteknikteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle löptränaren Tomas Granberg. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din löpning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Plats: Nälstabadet i Vällingby, där du kan vara med och simma deluxe direkt innan. Antal deltagare: 3-5.

Läs mer

 

Crawlkurs intensiv, 6 ggr i januari
Crawlkurs där du i liten grupp på max 8 personer lugnt och metodiskt lär dig grunderna i att simma crawl. Du hittar ett bra vattenläge, får ordning på andningen och får till ett bra drag i vattnet.
Målet är att du skall få en bra crawlteknik, kunna simma längre och mer avslappnat, och dessutom kunna simma snabbare vid samma ansträngningsnivå än innan kursen. 

Läs mer

Greppa detta: Tryck dig fram, inte upp!
Vi kollar närmare på hur du greppar vattnet – den så omtalade catchfasen. Jag har skrivit om det tidigare, men vill gärna belysa det igen, och nu på ett lite annat sätt, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. Här kan du läsa om vad Ulf tycker är det mest avgörande för att simma snabbare.

Läs mer

Bygg ditt eget simpass - gör så här
Syftet och sammanhanget är avgörande för vilket pass som passar dig bäst just idag. Här får du ett enkelt simpass, och tio tips på hur du själv kan utveckla det vidare, efter dina förutsättningar, skriver simcoach Ulf Hausmann.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

Månadens citat
Tack så mycket för att jag får vara en del av er grupp. Jag gillar att träna för er, för ni ser mig som individ. Jag vill ge positiv respons till era tränare Ulf Hausmann, Pål Török och Tomas Granberg.

Sara Kontu, som provat att simma deluxe både ute och inne innan hon bestämde sig för att gå all in och skaffa Höstkortet.

Fler citatKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.