Team Snabbares Nyhetsbrev 25 september 2017

Team Snabbares Nyhetsbrev 25 september 2017

2017 september 25

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
I detta nyhetsbrev kan du läsa om hur några svenska proffs och amatörer som lyckats kvala in till Ironman World Championships i Kona, Hawaii den 14 oktober, förbereder sig och vad de tror om själva tävlingen. Dessutom nyheten du väntat på för att göra hösten lite roligare: TrailRunning Deluxe, med start nu på söndag vid Hellasgården. Och passar inte de galoscherna så finns det en hel del andra tips på aktiviteter som får dig att utvecklas, ha roligare och må bättre genom träning. 

Happy Training!

Så förbereder sig våra svenska hopp

Läs första delen inför Ironman World Championships i Kona, Hawaii den 14 oktober, där både proffs, rookies och erfarna age-groupers delar med sig. Proffset Åsa Lundström, med placeringarna 17, 11 och 8 de tre senaste åren, siktar ytterligare uppåt i år. Bland annat genom en tung träningsvecka på 35 timmar i Tucson Arizona där hon befinner sig just nu för att ladda. Andra kommer till Kona bara några dagar innan tävling och åker hem igen strax efter. Förutsättningarna och ambitionerna skiljer sig åt, liksom sätten att ta sig till Kona. Thomas Emilsson har "periodat med diverse gymande och tjuvrökning" och nu kvalat till Kona, medan Helena Kvapil körde VM-final med den äran redan för 17 år sedan. Ida Larsson, 27, gjorde sin första Ironman förra året, medan Karin Linnersund, 36, gjort 22 stycken och nu kvalat till VM genom Legacyprogrammet. Läs och dröm om din väg till Kona.
Läs mer

Piller gjorde råttor 50% uthålligare

Om man ger det här medlet till möss så orkar de springa 50 procent längre, helt utan att träna, enligt Vetenskapsradion. 
– Ämnet fungerar som en genetisk strömbrytare, en switch, och muskeln och kroppen vet inte att det orsakats av ett läkemedel. Det verkar som om det orsakats av träning, säger Ron Evans, forskare vid Salk institute i Kalifornien.
Läs mer

Trailäventyr i Hellasskogarna

Team Snabbares Tomas Granberg, löpcoach, swimrunner och PT med inriktning på löpspecifik styrka och rörlighet, guidar dig och dina löparvänner på nya stigar där du får möjlighet till direkt personlig feedback på din löpteknik. Glädje och gemenskap i naturen mixat med konkreta tips på hur du springer effektivare och energisnålare har högsta prioritet. Tomas hjälper dig att bli en betydligt bättre och uthålligare löpare under de åtta gångerna. Minskad skaderisk och mysigt i skogen får du på köpet. Som grädde på trailmoset, kan man även simma/bada i sjön ihop med den avslutande bastun och efterföljande fikan. 
Det finns två fartgrupper och du kan boka enstaka tillfällen eller alla 8 gånger. Den första är nu på söndag 1 oktober. Ses vi där?

Läs mer

Intensiv yogahelg i oktober

Tre dagar på raken, fre 13 - sön 15 oktober, samlas vi för att att centrera oss med hjälp av yogan. Vi sträcker ut, utmanar, utforskar och andas medvetet. Vi går från rörelser till stillhet med andning och fokus, under totalt 8,5 timmar. Ny eller van yogi? Alla är välkomna. Du yogar på din nivå.
Läs mer

10 kg muskler på 5 månader

Jonas Bohr bloggar om en vän som gick upp 10 kg muskler på 5 månader, i en historia om testosteron och doping inom gymkultur och masterscykling. Kanske en mer mångfacetterad fråga och som sker i en större utsträckning än vad många kanske förstår? 
Läs mer

Winter is coming

Vad händer 29 okt? Tomas Granberg sitter inne på svaret. Det är alltså sant som de säger i Game of Thrones, att Winter is Coming. 29 oktober är det vinterdagjämning, vilket innebär att nu börjar vintertiden. Det firar vi med att ta farväl av utesimning i och med årets sista swimrun-äventyr, alternativt att vara med på Trailrun Deluxe. Vi springer/simspringer i grupp kl 11.00-12.30 på Hellasgården, med bastu (ingår i priset) efteråt. Vi avsluter med lite snack kring planer för vintern, våren och sommaren, över en lunch. Häng med!
Läs mer

Team Snabbare IF

Nu kan man bli medlem i Team Snabbare IF för 300 kr per år. Då ingår 200 kr att boka kurser/pass/träningstillfällen för (avdragsgillt som friskvård). Du kan även tävla för klubben om du vill. Medlemskap i annan klubb är inget hinder. Här några vanliga frågor och deras svar:
Måste jag prestera på viss nivå för att få vara med? Nej
Måste jag tävla för att få vara med? Nej
Måste jag gilla att träna och vilja ha kul med andra för att få vara med? Ja, där är vi stenhårda. :-)
Varmt välkommen till Team Snabbare IF!

Mer info

Veckans citat simning

"Hej Ulf - och stort tack! Du har varit en lysande lärare och jag kommer garanterat att fortsätta simma. Med tanke på att jag ALDRIG hade crawlat innan jag började kursen är jag mer än nöjd med resultatet."
Gunnar Jägberg, som gick Crawlkurs för nybörjare.

"Det har varit superkul och lärorikt. Jag kommer definitivt att rekommendera denna kurs till vänner och bekanta."
Theodor Holmer

Fler citat av kursdeltagare simning
Boka simning

Lär dig MTB - eller slipa rundtrampet

Aktuellt på cykelfronten:

  • Lör 14 Okt kl 14:00 - Rundtrampsanalys, tröskeltest och träningsprogram - Sjöstan
  • Sön 15 Okt kl 10:00 - MTB Kurs Steg 1 - Sjöstan
  • Sön 29 Okt 2017 13:00    MTB Kurs Steg 2 - Hellas
  • Lör 11 Nov 2017 13:00    Rundtrampsanalys, tröskeltest och träningsprogram - Sjöstan

Mer om Team Snabbares cykelverksamhet

Simcamp Deluxe Höstlovet

Sex simpass Deluxe. Totalt närmare sju timmars coachledd simträning under höstlovet, v 44, det är vad som bjuds under Simcamp Deluxe Höstlovet. Simcampen ger dig möjlighet att få en simboost genom att träna teknik och olika serier i låg- och mellanintensiv fart. För att utmana dig lägger vi in enstaka högintensiva inslag i form av lagkapp och korta och hårda intervaller. Teknikträning ca 15-20 min under alla pass, med professionell coach på kanten, så du utvecklas maximalt. 
Mer info

Dags att staka ut nya mål?!

Är det viktigt för dig att nå ett mål med din träning? Är målet så svårt att nå att en coach verkligen skulle öka chansen att lyckas? Om svaret är ja, så återstår bara frågorna: Har du råd och är det värt det? Är svaret Ja även där, så är kanske Team Snabbares Coachingtjänst något för dig.
Läs här ett axplock av vad några av våra adepter har åstadkommit denna säsong eller planerar framöver.
Läs mer

Äntligen höstsimning Deluxe igen

Flera gånger i veckan hela hösten, vintern och våren kan du Simma Deluxe i Högdalsbadet i Stockholm, med professionell tränare på kanten samt de gladaste simmarkompisarna som tänkas kan.
Vi simmar dessa tider, fr o m september: 
Tis 19:30-20:30
Ons 06:45-07:45
Lör 07:15-09:00 (med möjligt tillägg för Yoga 09.20-10.35)
Du kan boka ett eller flera pass (klippkort) en eller flera av dessa tider. Eller skaffa abonnemang där allt ingår närmaste halvåret eller året.

Sim- & yogaäventyr på Maldiverna

Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Maldivernas kristallklara atoller 3-12 feb 2018! Under en magisk vecka bor du på en båt (Liveaboard) i ett tropiskt träningsparadis tillsammans med Team Snabbare och Sjöstadens Yogas populära och erfarna tränare och trivselskapare Pål Török (simning och yoga), Ulf Hausmann (simning) och Marika Török (yoga).
Du kommer hem med ett lugnt och lyckligt sinne samt med bättre kroppskännedom, kroppskontroll och simteknik. Allt inhämtat i fantastisk miljö såväl ovan som under ytan!
Mer info

Triathlondag med simfokus 18/11

Boka in 18/11 2017. Du ska vara i Högdalen då, kl 07.15-19.15. För då är det triathlondag med simfokus. Och det vill du inte missa. Du får massor av tekniktips, blir filmad och kör roliga och givande simpass. Dessutom två föreläsningar och backintervaller med löpteknikfokus på Högdalstoppen. 
Läs mer

Gymdags? Billigaste Actickortet här!

Årskort på gym (alltid med gruppträning och ibland även med bad) hittar du hos Actic. Välj mellan två riktigt prisvärda alternativ genom Team Snabbare: Stockholmskortet (19 Actic-anläggningar runt om i Stockholm) för 295 kr/mån, eller Maxkoret (100 anläggningar över hela Sverige) för 350 kr/mån.

Läs mer

Veckans citat löpning

"Jag har nu sprungit ett tag i den nya tekniken och det går så himla bra! Mina långa pass kör jag nu i en fart som är en minute snabbare per km än innan, utan att jag känner mig att jag anstränger mig för mycket för att hänga på. Det här med stegfrekvens 180 är pur magi.
Tack så mycket för alla tips, kan verkligen se skillnaden nu och det känns super roligt!"

Hälsningar,
Nurit

Fler citat av kursdeltagare löpning


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.