Team Snabbares nyhetsbrev 23 februari 2018

Team Snabbares nyhetsbrev 23 februari 2018

2018 februari 23

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!


Läs om hur du kan bryta ner dina mål för att bygga upp din förmåga stegvis och ständigt få positiv feedback och kanske bli ditt bästa jag just när det är tävling. Om du är lagd åt det hållet. Och oavsett vad du gillar, så hoppas vi att du hittar lite inspiration till träningsglädje inom simning, cykel, löpning, triathlon, swimrun och yoga. Varför inte tävla i TriSim 10 mars? Eller springa in våren på fina trailspår och under erfaren ledning av Tomas Granberg varje söndag från 11 mars?
Och så en varm reserapport från Maldiverna på det. Nästa chans att hänga med oss på reseäventyr blir i april-maj när årets Tri Mallorca går av stapeln, samt i oktober till Parga, Grekland! Vill du hänga med till Mallis är det hög tid att boka, för platserna börjar ta slut.

Happy Training!

Bryt ner och kom igen!
Erfarne triathloncoachen Pål Török bjuder på en hel del matnyttiga tips, t ex hur du kan sätta en realistisk måltid för ditt nästa långdistanstriathlon, samt hur du kan bryta ner denna till konkreta delmål i form av kortare testlopp i delgrenarna, som blir bra avstämningar på vägen dit. Läs detta och bli en bättre coach åt dig själv eller en kompis.
Läs mer

Ett halvår till A-tävlingen?
Då är det hög tid att sätta igång med strukturerad träning, om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet. Med professionell coaching via Team Snabbare blir det lättare för dig att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla dig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål. Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Du kommunicerar enkelt med din coach direkt i webbtjänsten, som du når t ex från din mobil. Där ser du även ditt aktuella träningsprogram, pulszoner mm - uppdaterat efter ditt senaste test.
Läs mer

Grattis till en otroligt stark prestation Annie Thorén!
Idag blev Anne Thorén inte bara snabbaste kvinna i öppet spår, utan även snabbaste kvinna att klara En Svensk Klassiker någonsin!
Tiderna hon presterat senaste året är: 
Vätternrundan 6 timmar 52 minuter
Vansbrosimningen 36 minuter, Lidingöloppet 2 timmar 23 minuter Vasaloppet 6 timmar 23 minuter. 
#ensvenskklassiker #rekord #vasaloppet
Hör Annie

Tävla i TriSim 10 mars
Premiären av Öppna StockholmsMästerskapen i TriSim i Högdalen förra året blev en lyckad tillställning. Många triathleter gjorde sin första rena simtävling i pool och fick feeling. "Det här måste ni göra om!" var ett vanligt omdöme. 10 mars blir det just så. För andra året i rad bjuder Team Snabbare IF in Stockholms triathleter till att tävla i en kul simtävling på de individuella distanserna 50m, 100m & 400m frisim och 100m medley - samt i lagkapp på 4x50m frisim respektive 4x50m medley, båda i mixedlag (2 damer & 2 herrar i valfri startordning).
Och som grädde på moset avgörs klubbtävlingen, där alla som tar sig i mål för sin klubb bidrar med poäng.
På 400m frisim blir det tillåtet med hjälpmedel à la swimrun. Du får då använda både paddlar och dolme. Och start sker från vattnet. 
Läs mer
Boka in dig!

Spring in trailvåren Deluxe
Snart är våren här! Då börjar Trailrunning Deluxe igen, när du får springa in våren med likasinnade i skogarna kring Hellasgården, samt köra riktigt bra övningar och få konkret återkoppling på din teknik.
Alla söndagar 11 mars - 15 april 2018, kl 09.00-10.30, kan du tillsammans med Team Snabbares Tomas Granberg, och ett gäng glada löpare uppleva glädje och äventyr i ett av Stockholms populäraste rekreationsområden. Välkommen!

Mer info & bokning

Trampa bättre - eller till skogs
Kanhända lockar vintern fram en längtan efter att få cykla utomhus igen? Extra länge kan du cykla i skogen, utan trafik och mer lekfullt än på landsväg. Kanske dags att gå en kurs i MTB? Eller öva upp rundtrampet, alltså själva cykeltekniken du repeterar så många gånger när du kör längre distanser? En liten effektivitetsförbättring varje varv kan ge stora vinster i långa loppet.

Starta om med en yogaintensiv
En yogaintensiv är ett sätt att under en helg fördjupa sig såväl fysiskt som mentalt i yoga. Att stanna upp och reflektera, att grunda och centrera sig, samt att även utmana sig själv en smula och sedan sträcka ut och slappna av fullständigt. Nästa möjlighet är 13-15/4, dessa tider (med lite olika fokus):

  • Fredag kl 18.00-20.30 (2,5 tim)
  • Lördag kl 13.00-15.30 (2,5 tim) 
  • Söndag kl 9.30-13.00 (3,5 tim, inkl lunch)

Läs mer & se filmen
Boka

Månadens citat, yoga

"Examensdag på höstens yogakurs. Nu kommer jag kolla säsongens vinterstudio upp och ner. Rörligare. Starkare. Nyfiken. Mindre stressad. Utmanad. Lyhörd. Tack underbara Pål Török & Marika Török för ett helt pärlband med ljuvliga söndagar att surfa på hela hösten. ❤️🙃🙌🏻 #sjöstadensyoga"

Annika Callerud

Tri Mallorca våren 2018
Lider du av svår Mallislängtan så här på vintern? Då är det dags att göra något åt saken, för platserna till populära träningsresan Tri Mallorca börjar ta slut. Bland nyheterna finns t ex:

  • Tvådagars bergslöpning för vana, 30/4-1/5. Tvådagarsutflykt där vi får skjuts till Soller och sedan springer i lugnt tempo över berg och genom dalar ända till havet i Port Pollenca, totalt ca 53 km och 1 800 höjdmeter. Övernattning på vägen. En upplevelse med extra allt! Boka!
  • Cykel Sa Calobra, inkl buss t Coma Café 30/4 resp 7/5. Gourmetcyklingsturen #1 på ön, den slingriga Sa Calobra, med skjuts fram till "Coma Café" så att denna härliga tur blir görbar enklare, och inte bara som tillägg till Stora Bergsturen. Totalt blir det "bara" ca 7 mil och 1 200 höjdmeter för denna legendariska backe och upplevelse, med världsrykte. Boka!
  • Här kan du även se Programmet på plats

Maldiverna - så var det
Nyligen kom 24 glada hem från Maldiverna, efter att ha yogat, simmat, snorklat och haft det allmänt härligt ihop när Team Snabbare upprepade succén Liveaboard. Vi bodde på två båtar och tog oss till de finaste ställena varje dag.
Här en liten film om hur vi hade det.
#apollosports #levlivet #maldiverna

Andas rätt & orka mer 
Vad är det för likheter mellan filmen Det stora blå (om fridykning) och kenyanska marathonlöpares löpsteg? Svaret ligger i kopplingen mellan diafragman och höftböjarmuskeln. Läs mer i Pål Töröks vindlande genomgång av sammanhangen mellan djup andning, avslappning, syresättning, energinivå, god hållning, halvfyllda vattenglas, överfyllda kolhydratförråd, tennisbanor med lungor och yogans historia.
En praktisk övning finns som bonus.
Läs mer

Triathlondag med simfokus - igen!
Boka in 7/4 2018. Du ska vara i Högdalen då, kl 07.15-19.15. För då är det triathlondag med simfokus. Och det vill du inte missa. Du får massor av tekniktips, blir filmad och kör roliga och givande simpass. Dessutom två föreläsningar och backintervaller med löpteknikfokus på Högdalstoppen. 

Se filmen från senast, läs mer & boka

Lördagar Deluxe - så är det!
Vad är det där som Team Snabbare håller på med på lördagarna? Kolla filmen så ser du hur det var just lördagen 9/12, en helt vanlig lördag deluxe.
Vi börjar simma 07.15, då vi har hela hallen för oss själva i nästan två timmar. Coach Ulf Hausmann gör oss starka, snabba och slipar tekniken vass. Ingen lördag är den andra lik. Sedan är det yoga för simmare med Pål Török. Där blir vi ännu starkare, rörligare - och hittar dessutom lättare andningen, avslappningen och vårt inre fokus.
Efteråt brukar vi fika och spela brädspel. Livet handlar ju om balans.

Läs mer

Aktuell simning - även i Farsta
Testet med Deluxesimningar även i Farsta simhall föll väl ut och det gör vi nu varje vecka. Fokus på torsdagar är aerob uthållighet, men med inslag av andra simsätt och som alltid med mycket individuell teknikfeedback från coach Ulf Hausmann. Här ett axplock aktuella simerbjudanden:

Månadens citat, simning

"Att se sig själv simma på film, och få Ulfs observationer löpande under kursen var helt suveränt. Det var lätt att anamma den rätta tekniken då jag fick se mig själv ”före och efter”, vad som var rätt och fel gällande tekniken i simningen. Initialt när jag anmälde mig till kursen vågade jag aldrig drömma om att kapa mina simtider med minuter, vilket jag har gjort!"

Magnus Baer, som efter Teknikcoaching simning, nu simmar 2 min snabbare på 1000 m och 5 min snabbare på 2000 m.
Fler citat från deltagare simning

Tränings- och tävlingkläder

Mer friskvård åt folket

Har du friskvårdsbidrag att nyttja från jobbet? Grattis. Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos Team Snabbare? Vi är anslutna till  friskvårdsportalerna Actiway och ePassi Min Friskvård.
Aktuellt att boka


Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.