Team Snabbares nyhetsbrev 28 aug 2019

Team Snabbares nyhetsbrev 28 aug 2019

2019 augusti 28

Hej!

Sommaren börjar lida mot sitt slut, men är ju inte slut än. Sug ut det sista av den och gå sedan in i hösten med träningsinspiration till max. I detta nyhetsbrev gör vi en djupykning ner i Team Snabbares X-files, den skattkista av knasiga och härliga tränings- och tävlingsupplevelser som vi varit med om senaste tio åren. Kanske känner du igen dig själv eller någon annan i texter, bilder eller filmer?! Du får också tips på hur du själv bygger ditt bästa simpass, samt tips på vad du kan förbättra nu när träningshösten faktiskt är i antågande. Och såklart tips på några härliga träningsresor att se fram emot. Dessutom: Lisa Nordén satsar mot OS på cykel - coolt!

Happy Training!

Några guldkorn från skattkistan
Team Snabbare har gjort en hel del roliga, utmanande, härliga och ibland rent knasiga saker genom åren. Från nybörjarträning till tävlingar för världselit. Häng med på en berg-och-dalbanefärd genom de senaste tio årens speciella träningar, event, tävlingar och resor. Kanske var du själv med eller hade i alla fall hört talas om flera av dessa miniäventyr? Plus lite om vad som är aktuellt just nu.
Men vi börjar med ett visst år. 2012. För även om Team Snabbares verksamhet för och med triathleter redan var igång då, så var det just 2012 som riktigt många upptäckte sporten och ville prova den.

Häng med - nu åker vi!

Lisa Nordén satsar på cykel
– Tar han ut mig så är det klart att jag vill få köra ett cykel-VM. Och skulle man få till ett jättebra tempolopp och kvala in till en OS-plats så är det ju en jättebonus och återigen ett jätteintressant scenario, säger Lisa Nordén till DN.
"Han" är cyklingens förbundskapten Lucas Persson. Han är imponerad av Lisa som cyklist efter framgångarna på sistone, både med dubbla SM-guld i linje och tempo, och med att hon visat framfötterna internationellt.

Läs mer

Cykla mer, lev mer
Träningsresan till Röda havet, med boende på båt, är fullbokad. Men här kommer två tips på härliga cykelresor istället, speciellt för dig som älskar att cykla i berg, när det är soligt och varmt, med vackra vyer och härligt sällskap. 

  • Cykelträningsresa till cykelparadiset Gran Canaria - Nytt datum 17-24 januari 2020
  • Vårens träningsresa till Mallorca, med ett helt gäng erfarna cykelguider som alla hittar bästa fikaställena, bästa asfalten och bästa vyerna. 4-18 april. Bokningen öppnar inom kort.

Läs mer

Ny crawlkurs intensiv i september!
Känner du någon som skulle bli glad av att få gå en crawlkurs intensiv med proffscoach i september? Då har du chansen att göra någon glad. Bara se till att de får reda på detta:
VAD: Crawlkurs där du i liten grupp på max 8 personer lugnt och metodiskt lär dig grunderna i att simma crawl. Du hittar ett bra vattenläge, får ordning på andningen och får till ett bra drag i vattnet.
NÄR: Tisdagar kl 21:00-22:00 och Torsdagar kl 20:30-22:00, tre veckor i rad. Tisdagarna 10/9, 17/9 & 24/9, samt torsdagarna 12/9, 19/9 & 26/9.

Läs mer

Bygg ditt eget simpass - gör så här
Syftet och sammanhanget är avgörande för vilket pass som passar dig bäst just idag. Här får du ett enkelt simpass, och tio tips på hur du själv kan utveckla det vidare, efter dina förutsättningar, skriver simcoach Ulf Hausmann.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

När du greppar catchen kommer du simma fort!
För att kunna greppa vattnet krävas det inte bara en korrekt mekanisk rörelse utan även mycket känsla för vattnet. Har du en bra catch kan du antagligen utföra ett bra armtag som tar dig med bra fart framåt. Blir catchen rätt blir resten av draget automatiskt mera rätt. Felaktig catch går inte att reparera senare under draget. Därför är catchen så viktig! Om jag skulle sammanfatta det hela till ett tips skulle jag rekommendera att du ska hålla isär downsweep och catch. Downsweepen ska vara lugn och kontrollerad, där du aktiverar ryggen, medan catchen är ett letande efter rätt tidpunkt att applicera kraft, skriver här Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann.

Läs mer

Månadens citat
- Jag har aldrig någonsin känt mig så stark och väl förberedd inför ett lopp. Det var min första IM men jag har gjort en del långlopp förut - klassikern, en utramara, två halv-IM och diverse kortare löplopp - det här var den bästa upplevelsen hittills. Det tackar jag helt och hållet Ulf Hausmann och team snabbares coachingupplägg för. Nio månaders strukturerade förberedelser gav en otrolig utväxling, det kändes som att jag hade superkrafter hela vägen. Som jämförelse förbättrade jag min placering från 75e percentilen på halv IM i Nice i höstas till 30e percentilen nu.
Olle Råghall, efter att ha överträffat sig själv i Ironman France / Nice 30 juni 2019

Fler citatKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.