Team Snabbares nyhetsbrev 19 maj 2020

Team Snabbares nyhetsbrev 19 maj 2020

2020 maj 19

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
Sommaren närmar sig med stormsteg och redan på söndag (24 maj) är det utomhuspremiär på Hellasgården i Stockholm med Inte mindre än tre olika träningsevent att välja mellan: Öppet vatten säsongstartBig Day Triathlon samt Try Triathlon Hellas (mini-triathlon, en juniorklass och en vuxenklass). Allt inklusive social distansering men med trevligt sällskap och fika. Redan dagen innan, på lördag 23 maj, drar Simcamp Deluxe IN & UT igång, så nu är det dags att äntligen flytta träningen mer utomhus - inklusive simningen.

Läs i detta nyhetsbrev också bl a om MTB-cyklisten och författaren Aron Goochs blogg om hur vi beter oss mot varandra i skogen, när vi ska samsas. Ulf Hausmann skriver om vad som krävs för att lyckas i swimrun - och hur du håller dig skadefri. Dessutom lite om Jogga & Yoga - en annorlunda AW med fredagsfys & fredagsmys i ett. Och en skön start på helgen.

Happy Training!

Nycklarna i swimrun
Simstyrkan är i swimrun mycket viktigare än i klassiskt simning. Tacka dolme och paddlar för det. Men det kommer till priset av högre skaderisk, om man inte har tekniken med sig också.

Läs mer

Tre träningsevent på Hellas 24 maj!
För dig som vill träna utomhus, inklusive att simma öppet vatten, så börjar säsongen med en riktig kickstart söndagen 24 maj vid Hellasgården, Stockholm. Inte mindre än tre olika träningsevent finns att välja mellan: Öppet vatten säsongstart, Big Day Triathlon samt Try Triathlon Hellas (mini-triathlon, en juniorklass och en vuxenklass). 
Kanhända behöver du en (ny) våtdräkt för att känna dig trygg att delta? Triathlonbutiken Trispot ger dig nu möjlighet att testa en ny dräkt där om du vill (specialkvällsöppet torsdag 21 maj), hyra den några dagar och få tillbaks hyreskostnaden om du köper dräkten senare.

Läs mer

Hur beter vi oss mot varandra?
"Tidigare idag var jag ute i Hellas till fots och hade ett helt bisarrt möte med en mountainbikecyklist som skäller ut mig för att jag inte flyttade mig tillräckligt fort när han kom farande.
En liten berättelse från fotgängarens verklighet." Så börjar MTB-cyklisten och författaren Aron Goochs blogginlägg.

Läs mer

Simcamp Deluxe IN & UT
13 simpass och 16 timmars simning med personlig feedback, där vi både simmar ute (open water/OW vid Hellasgården) och inne (på Eriksdalsbadet, Farstabadet & Nälstabadet). Det är vad som väntar under Simcamp Deluxe IN&UT 23 maj till 6 juni. Ta chansen att boosta dig själv med bättre teknik och högre fart inför att utesäsongen börjar. Dessutom brukar det vara väldigt trevligt.

Läs mer

Helgfys och helgmys
På fredagseftermiddagarna kan du genom nya Jogga & Yoga hänga med på en annorlunda AW med fredagsfys & fredagsmys i ett. Ett bra sätt att inleda helgen kanske? På lördagarna kan du sedan följa upp med att först delta i Simträning Deluxe Öppet Vatten, följt av HellasYoga. För att på söndagen springa loss i Löpträning Deluxe.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.

Läs mer

Så får du rätt timing när du simmar
Timingen i simningen är avgörande för att du ska kunna utvecklas, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. Timingen är en grundbult i din simteknik. Det är så klart mycket bra att du fokuserar på olika tekniska detaljer och finslipar dessa. Men om du inte har rätt timing så ger förbättringarna av alla andra tekniska detaljer inte lika stor effekt.  

Läs mer

Röda Havet 2020 - favorit i repris!
Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Röda Havets kristallklara och varma vatten 30 okt - 13 nov 2020! Välj mellan första veckan (30 okt - 6 nov), andra veckan (6-13 nov) eller 14 dagar. Under en magisk vecka (eller två) bor du på en modern och bekväm båt (Liveaboard) i ett guppande träningsparadis tillsammans med Team Snabbares populära och erfarna tränare och trivselskapare.

Läs mer

Månadens citat

"Mycket fin resa med bra upplägg, fantastisk cykling, trevlig stämning och bekvämt boende. Kan varmt rekommenderas."


Kristoffer Lindberg, som var med Team Snabbare och cyklade berg på Gran Canaria, i januari 2020.

Simma öppet vatten i bassäng
Du kanske är van att simma öppet vatten? Eller vill prova för första gången? Oavsett vilken nivå du är på, så känns de första simningarna efter en lång vinter alltid som något nytt och ovant. För snart är det ju dags att hoppa i och simma utomhus i sjöar hav! Men redan nu kan du träna på öppet-vatten-simning i bassäng. Här ger Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann tips på övningar.

Läs merKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.