Team Snabbares Nyhetsbrev 23 juli 2020

Team Snabbares Nyhetsbrev 23 juli 2020

2020 juli 23

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
Glad fortsättning på sommaren och hoppas du tränar på och mår bra. I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa några reflektioner kring varför vi egentligen tränar, vilket blir extra aktuellt när så många tävlingar nu blir inställda. Kan man motivera sig till att träna ändå? T ex för att må bra, bara? Eller utvecklas fast man inte får någon medalj att visa upp efteråt? Eller så får man ju skaffa en egen medalj om man verkligen vill ha en. Allt går. Du kan också läsa om att skatteverket nu bestämt att du får dra av startavgifter i motionslopp som friskvård, om du har ett sådant bidrag att nyttja. Och hittar några tävlingar denna sommar, som sagt. Annars gäller det ju även framöver. Nästa simsafari går 22 augusti, från Hellasgården. Det eventet kan du också läsa mer om.

Happy Training!

Inställd tävling också en utmaning
När nu de flesta tävlingar ställs in denna säsong, så är det bra att påminna sig om varför vi egentligen tränar och eventuellt tävlar. Är tävlingen "bara" ett tillfälle att få ett kvitto på utveckling? I så fall - utmana dig själv till att anordna din egen tävling, mot dig själv och kanske några kompisar. För att se var du ligger just nu - oavsett om den där stora tävlingen du siktade på blir av eller inte. Du kan t o m göra en egen medalj att ge dig själv, ifall du uppskattar det beviset på din prestation. Eller börja träna mer målmedvetet inför NÄSTA års tävlingar, om det är det som får igång dig på alla cylindrar. Det är alltså dags att du ställer dig själv frågan "Varför tränar jag, egentligen?".

Läs mer

Simsafari Hellasgården 22 augusti
22:a augusti kl 08:00 - ca 13:00 arrangerar Team Snabbare Simsafari Hellasgården, för 6:e året i rad. Upplevelse och gruppsammanhållning står i fokus. Vi simmar genom Källtorpssjön, Sandasjön, Strålsjön, Ulvsjön, Ältasjön, Flaten och Dreviken. Vi tar oss fram i vattnet och på land. Swimrun heter det egentligen men vi säger simsafari för att det är mycket simning. Vi håller ihop som grupp där vi simmar och springer från Hellasgården till Sköndal (ca 4 km simning och 11 km löpning). Upplevelsen står i centrum. En del tips om öppet vatten simning och swimrun får du dessutom. Vi avslutar med fika på stranden. 

Boka simsafarin

Startavgifter är nu friskvård
Startavgifter i motionslopp ingår nu i det friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Även mer avancerade kurser ingår nu i det du kan använda ditt friskvårdsbidrag till. Det är några av nyheterna efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

Läs mer

Teknikcoaching i öppet vatten
Du som vill bli bättre på att simma i öppet vatten får 17 och 19 augusti kl 17:15-18:15 chansen att bli bättre med hjälp av professionell simcoach och individuell återkoppling i liten grupp av max fyra personer. Kanske har du redan viss erfarenhet men vill ta nästa steg i din utveckling? Då är detta ett bra steg för dig.

Läs mer

Lördagar Deluxe
En Lördag Deluxe à la Team Snabbare är på sommaren först simträning deluxe kl 8.00-9.30 och sedan direkt efteråt HellasYoga kl 10-11, båda vid Hellasgården. Sedan är du redo för vad som helst.

Läs mer

Simma lugnt... och accelererande!
Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann har i tidigare blogginlägg beskrivit många olika tekniska detaljer i simningen. I det här inlägget fokuserar han på en sak som många glömmer bort. Det magiska ordet ACCELERATION!

Läs mer

Nycklarna i swimrun
Simstyrkan är i swimrun mycket viktigare än i klassiskt simning. Tacka dolme och paddlar för det. Men det kommer till priset av högre skaderisk, om man inte har tekniken med sig också.

Läs mer

Hur beter vi oss mot varandra?
"Tidigare idag var jag ute i Hellas till fots och hade ett helt bisarrt möte med en mountainbikecyklist som skäller ut mig för att jag inte flyttade mig tillräckligt fort när han kom farande.
En liten berättelse från fotgängarens verklighet." Så börjar MTB-cyklisten och författaren Aron Goochs blogginlägg.

Läs mer

Så får du rätt timing när du simmar
Timingen i simningen är avgörande för att du ska kunna utvecklas, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. Timingen är en grundbult i din simteknik. Det är så klart mycket bra att du fokuserar på olika tekniska detaljer och finslipar dessa. Men om du inte har rätt timing så ger förbättringarna av alla andra tekniska detaljer inte lika stor effekt.  

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.

Läs mer

Röda Havet 2020 - favorit i repris!
Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Röda Havets kristallklara och varma vatten 30 okt - 13 nov 2020! Välj mellan första veckan (30 okt - 6 nov), andra veckan (6-13 nov) eller 14 dagar. Under en magisk vecka (eller två) bor du på en modern och bekväm båt (Liveaboard) i ett guppande träningsparadis tillsammans med Team Snabbares populära och erfarna tränare och trivselskapare.

Läs mer

Månadens citat

"Mycket fin resa med bra upplägg, fantastisk cykling, trevlig stämning och bekvämt boende. Kan varmt rekommenderas."


Kristoffer Lindberg, som var med Team Snabbare och cyklade berg på Gran Canaria, i januari 2020.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.