Team Snabbares Nyhetsbrev 25 februari

Team Snabbares Nyhetsbrev 25 februari

2020 februari 25

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
Våren kämpar för att stabilisera sig över Sverige och vädret är lynnigt. En del har börjat cykla ute mer, andra vill hinna åka skidor innan "vintern" är slut. Oavsett hur och var du tränar hoppas vi att du mår bra av det. Här kommer förhoppningsvis lite inspiration, både för vad du kan göra här hemma och längre bort. Resorna till Mallorca i påsk och till Röda havet i november är så gott som slutsålda, bara enstaka platser kvar. Så kul att två nya resor i höst och vinter nu finns bokningsbara: Dels Yoga & vandring i Grekland i september, dels cykling på Gran Canaria i januari.
Dessutom får du som vanligt tekniktips i simning i detta nyhetsbrev. Därtill en massa nyheter inför öppet-vatten-premiären och sommarsimningen - t ex de två simsafaris som går i juni resp augusti. För det BLIR sommar, om inte allt för länge.

Happy Training!

Simnyheter, simcamp & utepremiär
Ja tänka sig, Det kommer faktiskt att bli en sommar i år igen och vi kommer att simma ute allihop, inte bara några enstaka vinterdoppare. Läs mer om Simcamp IN&UT, Öppet vatten säsongstart, 2 x simsafari, sim-PT Tomas Granberg, teknikcoaching öppet vatten och vad som gäller för sommarsimningen i övrigt. T ex Deluxesimning tre gånger i veckan vid Hellasgården. Kanske du rent av får feeling och tar ett vinterbad idag för att du inte kan hålla dig?

Läs mer

Dubbelarmtag & drills
"Det är många som frågar mig vilka övningar man ska köra för att blir en bättre simmare", skriver här Team Snabbares huvudcoach i simning, Ulf Hausmann, och fortsätter: "Det finns inget enkelt svar." Här kommer i alla fall lite mer om en riktigt bra övning - dubbelarmtag.

Läs mer

Big Day 24 maj vid Hellasgården!
En Big Day för dig som tränar triathlon är ofta en extra lång och viktig träningsdag, ett tillfälle att träna på att tävla - t ex på din tävlingsdistans och/eller tävlingsintensitet. 24 maj anordnar Team Snabbare en Big Day vid Hellasgården för sina coachingadepter. Du som inte är adept men medlem i Team Snabbare IF också kan vara med. Är du inte medlem så kostar dagen 300 kr och då ingår medlemskap i TSIF. Det blir ett sätt att göra viktig träningsdag lite mindre dramatisk och lite mer trevlig.

Läs mer

2 nya träningsresor att boka
Resorna till Mallorca i påsk och till Röda havet i november är så gott som slutsålda, där finns bara enstaka platser kvar. Så då är det kul att två nya resor i höst och vinter nu finns bokningsbara: Dels Yoga & vandring i Grekland i september, dels cykling på Gran Canaria i januari.
SEPT: 20-27 sept 2020 har du chansen att hänga med på en härlig yogaresa till Plomari i Grekland, med Team Snabbares yogalärare Marika Török och Pål Török som ledare. En hel del vandring, sol och bad står också på menyn. Och äventyrssimning för dig som vill. Vi bor på Apollo Mondo Boutique-hotellet Porto Plomari, direkt vid det varma medelhavet och stranden. Flera fina vandringsleder ligger i närheten. 
JAN: Häng med på en episk cykelresa till cykelparadiset Gran Canaria, i en eller två veckor 2-16 januari 2021. Till Gran Canaria åker vi framför allt för att cykla i berg, i värme även vintertid. Flyg med Apollo från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Vi bor bekvämt i bungalows med halvpension på populära Canary Garden Club, med uppvärmda pooler. 

Läs mer

Teknikcoaching med filmad löpanalys
14 mars kl 13-14.30 kan du få en intensiv boost av din löpteknik. Först blir du filmad ur olika vinklar. Sedan blir det löpteknikteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle löptränaren Tomas Granberg. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din löpning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Du får både en praktisk och en teoretisk genomgång av din teknik, samt möjlighet att justera och se resultatet.
Plats: Eriksdalsbadet, vid utegymet mot vattnet.

Läs mer

Falunhelg med Team Snabbare IF
När Team Snabbare IF åker på träningshelg är det både mycket träning och mycket social samvaro som står på menyn. Tidigare har föreningsbenet av Team Snabbare bl a simsprungit på Fårö 1:a advent samt fäktats mot och läst poesi för varandra i Uppsala.
I Falun 14-16 februari utgjordes träningen av simning, yoga, velodromcykling, skidåkning och överraskningsmomentet redskapsgymnastik. De mer sociala delarna utgjordes bland annat av gemensamt lagade middagar och sena samkvämskvällar med kortspel i lag.

Läs mer

Crawlkurs intensiv, 6 ggr 
Crawlkurs där du i liten grupp på max 8 personer lugnt och metodiskt lär dig grunderna i att simma crawl. Du hittar ett bra vattenläge, får ordning på andningen och får till ett bra drag i vattnet. Målet är att du skall få en bra crawlteknik, kunna simma längre och mer avslappnat, och dessutom kunna simma snabbare vid samma ansträngningsnivå än innan kursen. 
Kursen går i Farsta, två gånger i veckan i tre veckor; tisdagarna 14/4, 21/1 & 28/4, samt torsdagarna 16/4, 23/1 & 30/4.

Läs mer

Mallis i påsk - 7, 10 eller 14 dagar?
2020 kan du välja mellan tre smaker på vår påskträningsresa till Mallorca: Bike Mallorca, Tri Mallorca och JuniorCamp. Alla med extra allt, t ex fler guider och ledare än någon annan svensk cykelresa vi vet om. Allt för att det varje morgon ska finnas en grupp som är perfekt för dig. 

  • Bike Mallorca - eller Bike Camp Mallorca om du vill - är standardalternativet, för dig som åker med för att cykla. Här ingår också after-bike-yoga, så du ökar chansen att orka mer och hålla dig pigg hela resan. https://teamsnabbare.se/collections/bike-mallorca
  • Tri Mallorca - eller Tri Camp Mallorca om du vill - är ett valbart tillägg, för dig som vill lägga till personligt coachad teknikträning och upplevelseträning i simning, löpning och swimrun. https://teamsnabbare.se/collections/tri-mallorca
  • JuniorCampen - eller Junior Camp Mallorca om du vill - är för barn och ungdomar 5-17 år, med massor av träning och kul ihop med dedikerade och erfarna ledare. Gäller för dig som åker med minst en vuxen. Lägre pris om du dessutom bor i extrasäng. https://teamsnabbare.se/pages/juniorcamp-mallorca

Läs mer & boka

2 tips för bättre anspänning & avslappning
När och var ska du slappna av och när och var ska du spänna dig, när du crawlar? Detta benar Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann ut i detta blogginlägg.

Läs mer

Drömcykling i varma berg
Team Snabbares cykelresa till Gran Canaria blev just så fylld av magisk cykling i berg, vackra vyer, sol och värme som man hoppas på av en resa i januari. Alla som svarat på enkäten efter resan kan rekommendera den till andra och ger betyget bra eller fantastiskt på det mesta, allra mest för Cyklingen, Ledarna, Stämningen/trivseln samt Helheten.

Läs mer och se bilderna

Röda Havet 2020 - bokningen öppen!
Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Röda Havets kristallklara och varma vatten 30 okt - 13 nov 2020! Välj mellan första veckan (30 okt - 6 nov), andra veckan (6-13 nov) eller 14 dagar. Under en magisk vecka (eller två) bor du på en modern och bekväm båt (Liveaboard) i ett guppande träningsparadis tillsammans med Team Snabbares populära och erfarna tränare och trivselskapare.

Läs mer

Nyckeln till bra drag: rotera axeln lätt in mot kinden
Ett enda tips om din simteknik - håll koll på dina axlar.
Du ska rotera axeln lätt inåt, mot kinden! skriver här Ulf Hausmann, Team Snabbares head coach i simning.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

Månadens citat

"Mycket fin resa med bra upplägg, fantastisk cykling, trevlig stämning och bekvämt boende. Kan varmt rekommenderas."


Kristoffer Lindberg, som var med Team Snabbare och cyklade berg på Gran Canaria, i januari 2020.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.