Team Snabbares Konaspecial 10 okt

Team Snabbares Konaspecial 10 okt

2019 oktober 10

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
På lördag kväll och natt går Ironman-VM i Kona, Hawaii. Och kanske, kanske kan vi för första gången få en svensk på pallen i detta legendariska lopp. Här kan du läsa Pål Töröks förhandsrapport inför proffstävlingen och dessutom en hel radda blogginlägg från svenska deltagare. Kanske ett bra sätt att få inspiration till dina egna mål och din egen träning?! 

Som vanligt därtill en massa tips på konkret träning här hemmavid, och inspirerande träningsresor utomlands.

Happy Training!

Patrik kan nå pallen i Kona!
Patrik Nilsson gör sin tredje start och känns nu mogen att kunna ta klivet upp på pallen om allt går som det skulle kunna gå, skriver här Team Snabbares coachingansvarige Pål Török - som också spår hur det går i proffstävlingen både för damer och herrar, samt rekommenderar dig att "för guds skull följa tävlingen, för den har stora chanser att bli riktigt spännande, även sedd med svenska ögon!"

Läs mer

Till Kona via Sangria & bastucykling
Mirella Carlsson gör sin "andra start i detta once-in-a-lifetime-lopp" som är VM-finalen i Ironman. Hon har laddat med Sangria och bastucykling, och skriver att även om saker känns svåra och vägen krokig så är ingenting omöjligt.

Läs mer

"Kanske är en ironman ändå"
Får kanske erkänna att jag faktiskt är triathlet ändå, skriver Frida Hedman, som på lördag för första gången ska genomföra Ironman World Championship i Kona. Det blir hennes livs tredje Ironman.

Läs mer

"Hoppas hyrcykeln i Kona passar"
Roland Lycksell har aldrig rest med cykel. Det gör han inte nu heller, när han åkt till Kona för VM i Ironman. Han tycker det verkar bökigt. Hans PlanetX Exocet2 är dessutom från hans första ironman. Så han hyr en officiell IM-cykel på plats istället, en QuintanaRoo DI2. "Det är dyrare än att hyra bil. Kostar 600 dollar. Jag hoppas den passar" skriver han i detta bloginlägg

Läs mer

"Om man låter rädslan styra slutar man utvecklas"
Pernilla Meyerssons sätt att ta sig an stora utmaningar är att dra ner förväntningarna och inte ha något prestationstryck. Istället är det äventyret med oklar utgång hon gillar, det där man övervinner rädslor av olika slag. Nu är hon redo att försöka att ta sig i mål på Ironman World Championship i Kona, Hawaii "tillsammans med alla världens härliga tanter".

Läs mer

"Blir skaplig payback på den här Konaresan"
Thomas Emilsson började med triathlon som många andra efter att fått mersmak från klassikerloppen, vilket blev lite av en vändning i livet efter att haft "några halvdana år med discogym mm", skriver han i detta blogginlägg inför Ironman VM i Kona, Hawaii. Förra gången Thomas tävlade i Kona hade han familjen med och "det var verkligen fantastiskt men i år, med en till liten tjej i familjen, sa Tessan "Åk du, jag stannar hemma med barna". Blir skaplig payback på den...💖" Thomas delar också med sig av sina bästa träningstips.

Läs mer

Viska är en fakking rebellrockstar!
Theresia Viska ska tävla i VM-finalen för terrängtriathlon, XTERRA, på Maui nu i oktober. Hon beskriver sig själv som en "i grund och botten rädd, hispig kärring, men även såna kan träna och tävla mountainbike, jag lovar". I blogginlägget skriver hon bland annat om förälskelse i skogen, dålig träning, kass självbild, ojämlikheten i sporten, de riktiga hjältarna, mens, kvalitetsträning och så själva VM också. Väl värt att läsa!

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.
Läs mer

Sista chansen att boka Gran Canaria
Den episka resan till cykelparadiset Gran Canaria 17-24 januari 2020 har bara två platser kvar. Använd koden GranCan450 för att få 450 kr rabatt.

Till Gran Canaria åker man framför allt för att man gillar att cykla i berg och vackra landskap, i sol och värme även vintertid. Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Gran Canaria är perfekt för dig som vill få många vackra, varma mil och höjdmeter i benen under vintern.

Det är utmanande och precis lagom varmt. Efter varje cykeldag blir det yoga för stela cyklister. Allt för att kunna njuta så mycket som möjligt även nästa dag. Trevligt sällskap och kunniga, inspirerande ledare från Team Snabbare ingår också, i form av Pål Török, Rickard Schuber och Jens Lindström.

Läs mer & boka

Mallis i påsk - dags att boka resa och ev hyrcykel!
2020 kan du välja mellan tre smaker på vår påskträningsresa till Mallorca: Bike Mallorca, Tri Mallorca och JuniorCamp. 

  • Bike Mallorca - eller Bike Camp Mallorca om du vill - är standardalternativet, för dig som åker med för att cykla. Här ingår också after-bike-yoga, så du ökar chansen att orka mer och hålla dig pigg hela resan. https://teamsnabbare.se/collections/bike-mallorca
  • Tri Mallorca - eller Tri Camp Mallorca om du vill - är ett valbart tillägg, för dig som vill lägga till personligt coachad teknikträning och upplevelseträning i simning, löpning och swimrun. https://teamsnabbare.se/collections/tri-mallorca
  • JuniorCampen - eller Junior Camp Mallorca om du vill - är för barn och ungdomar 5-17 år, med massor av träning och kul ihop med dedikerade och erfarna ledare. Gäller för dig som åker med minst en vuxen. Lägre pris om du dessutom bor i extrasäng. https://teamsnabbare.se/pages/juniorcamp-mallorca

Läs mer & boka

Teknikcoaching med filmad löpanalys i november
9 november kl 09.45-11.15 går nästa intensiva boost av din löpteknik, där vi börjar med att filma dig ur olika vinklar. Sedan blir det löpteknikteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle löptränaren Tomas Granberg. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din löpning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Plats: Nälstabadet i Vällingby, där du kan vara med och simma deluxe direkt innan. Antal deltagare: 3-5.

Läs mer

Greppa detta: Tryck dig fram, inte upp!
Vi kollar närmare på hur du greppar vattnet – den så omtalade catchfasen. Jag har skrivit om det tidigare, men vill gärna belysa det igen, och nu på ett lite annat sätt, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. Här kan du läsa om vad Ulf tycker är det mest avgörande för att simma snabbare.

Läs mer

Crawlkurs intensiv, 6 ggr i januari
Crawlkurs där du i liten grupp på max 8 personer lugnt och metodiskt lär dig grunderna i att simma crawl. Du hittar ett bra vattenläge, får ordning på andningen och får till ett bra drag i vattnet.
Målet är att du skall få en bra crawlteknik, kunna simma längre och mer avslappnat, och dessutom kunna simma snabbare vid samma ansträngningsnivå än innan kursen. 

Läs mer

Några guldkorn från skattkistan
Team Snabbare har gjort en hel del roliga, utmanande, härliga och ibland rent knasiga saker genom åren. Från nybörjarträning till tävlingar för världselit. Häng med på en berg-och-dalbanefärd genom de senaste tio årens speciella träningar, event, tävlingar och resor. Kanske var du själv med eller hade i alla fall hört talas om flera av dessa miniäventyr? Plus lite om vad som är aktuellt just nu.
Men vi börjar med ett visst år. 2012. För även om Team Snabbares verksamhet för och med triathleter redan var igång då, så var det just 2012 som riktigt många upptäckte sporten och ville prova den.

Häng med - nu åker vi!

Månadens citat
Tack så mycket för att jag får vara en del av er grupp. Jag gillar att träna för er, för ni ser mig som individ. Jag vill ge positiv respons till era tränare Ulf Hausmann, Pål Török och Tomas Granberg.

Sara Kontu, som provat att simma deluxe både ute och inne innan hon bestämde sig för att gå all in och skaffa Höstkortet.

Fler citatKommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.